Blog

JOMA OF JOHMA

De laatste maanden word ik regelmatig aangesproken over mijn hardloopschoenen. “Wat zijn dat voor schoenen? Dat merk ken ik helemaal niet. Waar heb je die gekocht en wat kosten ze?” Dat verhaal schreef ik begin april en kon je lezen bij AV’56. Het ging met name over schoenen van het Spaanse merk Joma. Dat merk kende ik tot vorig jaar augustus alleen van sportkleding bij sommige voetbalclubs en hardloopuitrustingen bij landen zoals Spanje, Slovenië en nu ook Italië, Ierland, Marokko en enkele Oost Europese staten. Ik heb toen gegoogeld om hun assortiment loopschoenen te bekijken. Op de officiële website van Joma stonden leuke modellen tegen aantrekkelijke prijzen. Helaas levert de onlineshop van Joma niet aan Nederland en via de Belgische importeur lukte het ook niet.

Nader zoekwerk bracht me bij Runnerinn ( verkoopt 40 merken hardloopschoenen ), een onderdeel van Tradeinn. Deze Spaanse onlineshop heeft verschillende websites voor sporten. Na 10 dagen liep ik mijn eerste kilometers op de Joma R 4000 en dat voor € 72,- waarvan € 5,99 verzendkosten. Dit model is een klassieke lichtgewicht schoen geschikt voor wedstrijden en snelle trainingen. De modellen R 4000/22 en R 5000/22 in het rood kosten momenteel slechts € 46,99, maar dan zijn niet alle maten meer verkrijgbaar. Intussen heb ik meer modellen van Joma gekocht en met de 2000 en 3000 hebben ze ook schoenen op moderne leest. En nu met de TR 9000 zelfs een lichtgewicht trailschoen, die met een gewicht van slecht 210 gram ook geschikt is om te crossen. En dat allemaal veel goedkoper dan de gangbare merken.

Ook kleding is er volop en dat ook tegen aantrekkelijke prijzen. De shirtjes en hemdjes zitten wel erg strak, dus misschien een maatje groter kopen. Wil jij iets vertellen over je hardloopschoenen, kleding of andere hardloopproducten. Stuur een mail met je tekst en eventueel een afbeelding.

O ja, Johma is een ander product. Maar als ik vertel dat ik op Joma schoenen loop, krijg ik altijd de vraag: “Is dat van die salades?”

Geen Commentaar

Geef Commentaar