Blog

PANIEK EN POELBOSCROSS

Lichte paniek, toen ik op donderdagochtend 5 oktober ontdekte dat internet en telefoon niet werkten. Ik kon niet op mijn site, ik zag geen nieuwe mails met eventueel bijdragen, voorspellingen van Kustmarathonwinnaars of aanmeldingen voor de Poelboscross en ik kon geen doorkomsten en uitslagen van de Kustmarathon bekijken. Een defecte modem en verwarrend gedoe rond de glasvezelkabel bleken de oorzaak te zijn.  

Gelukkig is het nu hersteld en kunnen we weer verder. Of je veel gemist hebt? Ik had een verhaaltje over de prognose van eindtijden bij de Kustmarathon op basis van een recente tijd op bijvoorbeeld een goed gemeten 10 km of halve marathon. Velen kennen dat relaas echter al, dus geen gemis. En met deze wind klopte het toch niet. Verder nog een stukje over wat je wel en niet moet doen in de laatste 24 uur voor de start van een marathon. Dat zijn echter voor de helft algemeen bekende tips, dus ook niet zo belangrijk.

Waar ik het meest mee inzat waren gemiste mails. Ik had hardloopliefhebbers min of meer uitgenodigd om zelf een verhaal te schrijven over de Kustmarathon en dan is het erg vervelend als dat verhaal niet aankomt en geplaatst kan worden. Verder had ik een soort wedstrijdje op poten gezet om de winnaars van de Kustmarathon te voorspellen. Ook dat ging de mist in, hoewel ik de kans op doorgaan al niet hoog inschatte. Bovendien loopt de inschrijving voor de Poelboscross op 21 oktober nog steeds en daar wil ik hardlopers altijd graag direct laten weten dat de aanmelding is aangekomen.

Goed, de Kustmarathon is voorbij en hoewel ik daar wel een mening over heb, zet ik daar tot volgend jaar een punt achter. Nu wacht het winterseizoen. Tot aan de JARO Poelboscross is het nog 12 dagen. In het Poelbos heb ik een prachtige ronde van ongeveer 1100 meter. Deze try out is een uitstekende gelegenheid om je te testen met het oog op de crossen in november. Gewoon iets meer dan een half uur zo snel mogelijk lopen. Dat geldt voor alle sololopers ongeacht je tempo, want we lopen geen vaste afstand waar de laatste soms 2 x zo lang over doet dan de winnaar. Bij mijn try outs lopen we een bepaalde tijd en dan de ronde afmaken. Degene met de meeste ronden wint en bij gelijke ronden telt de aankomst.

Bij deze wedstrijdjes kun je ook meedoen als team. De lopers van een duo, trio of kwartet wisselen elkaar dan in principe elke ronde af. Op die manier kunnen pupillen en de jongste junioren ook meedoen. Ze kunnen samen een team vormen of met ouders of trainers. Op dit moment zijn er al 8 sololopers en 3 teams aangemeld. Voor alle deelnemers is er een prijsje en voor de snelsten ( vrouw, man, team ) nog een extra prijs. Deelname is gratis.

Aanmelden kan nog tot uiterlijk woensdag 18 oktober via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, club of woonplaats en of je solo of als team en met wie meedoet, Je krijgt dan op vrijdag 20 oktober nog een mail met alle details.  

Geen Commentaar

Geef Commentaar