Blog

POELBOSCROSS VOORPROEFJE VOOR MEER?

Als de JARO Poelboscross van 21 oktober a.s. succesvol verloopt, komen er in december nog een aantal JARO crossen. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de reguliere kalender van de VZA. Toch wordt het een soort alternatieve crosscompetitie, maar dan in zeer compacte vorm en alleen in Goes. Sterker alleen in Goes – Zuid.

Details kan ik nog niet geven, maar ik heb de wedstrijden aangemeld bij de gemeente Goes en het is nu wachten op groen licht. Een sponsor voor aantrekkelijke eindprijzen is er ook al. Maar dat is niet voldoende. Ik ga zoiets niet organiseren voor een handvol hardlopers. Er kunnen er per keer maximaal 50 meedoen ( voorwaarden klein evenement ), maar dan moet het bij de Poelboscross toch al een beetje die richting uitgaan.

Bij de recreatieve uurlopen, kerstcross en jubileummijl het afgelopen jaar schommelde het aantal deelnemers zo tussen de 15 en de 35. Uiteraard vind ik 15 te weinig, maar voor de komende Poelboscross zijn er inmiddels al meer aanmeldingen en de inschrijving loopt nog tot uiterlijk woensdag 18 oktober. Ik verwacht er dus zeker zo’n 25, maar als degelijk basis voor de wedstrijden in december is boven de 30 voor mij toch een beetje het streven.

Wie een alternatieve crosscompetitie met zo’n 1000 euro aan prijzen een kans wil geven, moet eigenlijk nu ook meedoen. Voor een goed begrip: ik ga de reguliere competitie niet beconcurreren. Ik hoop dat daar heel veel hardlopers aan meedoen, maar de ervaring van de laatste jaren leert dat de animo om te crossen na de jaarwisseling bij de volwassenen afneemt. Ik wil alleen proberen of mijn opzet ( zie verhaal over crosscompetitie op deze site ) werkt.

Details voor de Poelboscross kun je elders op deze site vinden onder de rubriek wedstrijden.     

Geen Commentaar

Geef Commentaar