Blog

RELATIEF VEEL ANIMO VOOR POELBOSCROSS

Voor de try outs van JARO was de belangstelling vorig seizoen wisselend. Bij deze recreatieve lopen, want je mag ook wandelen, verschenen er soms 35 deelnemers aan de start, maar 2 keer waren er maar 15. Deze try outs onderscheiden zich van andere wedstrijden, omdat er geen vastgestelde afstand wordt gelopen. De deelnemers lopen een bepaalde tijd op een relatief korte ronde van maximaal 1500 meter en als de tijd verstreken is maken ze de ronde af. De loper met de meeste ronden wint en bij gelijke ronden telt de aankomst.

Bijzonder is ook het gegeven dat je als team mee kunt doen. Als duo, trio of kwartet wissel je elkaar dan elke ronde af. Op die manier kunnen ook pupillen en de jongste junioren meedoen. Vorig seizoen gingen de meeste wedstrijden over een uur, maar dit seizoen wil JARO toch de cross weer extra in het zonnetje zetten. Vandaar deze Poelboscross over 30 minuten + ronde afmaken.

Er wordt gestart om 14.00 uur en gelopen op een ronde van ongeveer 1100 meter. Een kleine week voor deze cross op zaterdag 21 oktober is de belangstelling behoorlijk. Op dit moment staan er al zo’n 35 namen op de lijst, waaronder zeker 5 teams. Net als afgelopen zaterdag bij de Singelloop in Middelburg doen er ook lopers mee uit het AZC in Goes. Eerder verschenen ze al aan de start bij de FysioKapelleloop en de WEA stadsloop in Goes. Begeleider Jos den Holander kon nog niet precies zeggen of ze als sololoper of met teams meedoen.

Wie ook nog mee wil doen aan deze laagdrempelige wedstrijd kan zich tot uiterlijk woensdag 18 oktober aanmelden via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, club of woonplaats en of je als sololoper of met een team en met wie meedoet. Je krijgt dan vrijdag 20 oktober nog een mail met alle details. Deelname is gratis en iedereen krijgt een aardigheidje. Voor de snelsten ( vrouw, man, team ) is er een extra prijsje. Op de foto van Huib Boogert zie je een teamwissel bij een vorige wedstrijd.

Geen Commentaar

Geef Commentaar