Blog

DE ZEEUWSE CROSSCOMPETITIE …. OPROEP AAN HARDLOPERS EN VZA

In september gaf ik mijn mening over de Zeeuwse Crosscompetitie. Wordt het nog iets of sukkelen we door zoals het vorige seizoen: bij de lange cross kwamen er slechts 9 vrouwen en 32 mannen in de eindrangschikking. Met nog 5 dagen te gaan vrees ik voor het laatste. Op dit moment en dat is 2 dagen voor het sluiten van de inschrijving zijn er voor de lange cross slechts 38 hardlopers aangemeld en dat zijn hoofdzakelijk masters. Komt daar nog veel bij? Weliswaar kun je je ook na de eerste wedstrijd nog tot 6 december aanmelden voor de competitie, maar dan tellen alleen de resultaten vanaf het aanmelden. En vorig seizoen werd van deze mogelijkheid niet veel gebruik gemaakt.

Toch hoor ik diverse hardlopers zeggen dat ze deze winter meer willen crossen, maar ….. uiterlijk tot de 2e of 3e week van januari. Rond die tijd beginnen ze namelijk met de voorbereiding op langere wedstrijden richting een marathon in april en daar past crossen tot begin maart niet in. Zelf denk ik daar anders over, maar dat zijn nu eenmaal de nieuwe inzichten. Ik denk dus dat diverse van de aangemelde hardlopers ook deze keer niet aan de vereiste 5 wedstrijden zullen komen. En als we dan de aantallen van vorig seizoen nu al niet benaderen, blijft er niet veel over.

Ik roep daarom alle hardlopers v/m in Zeeland op om je aan te melden voor de crosscompetitie en dan toch in ieder geval de wedstrijden t/m 20 januari mee te doen. Ik weet dat de Elderschanscross op 25 november ongelukkig samenvalt met de Zakloop in Nisse 1 dag later, maar dan loop je één van beide wedstrijden maar als veredelde training. En de VZA zou er goed aan doen om deze combinaties van wedstrijden te voorkomen. Of breng het aantal verplichte wedstrijden terug naar 4. Hoe een crosscompetitie er volgens mij uit kan zien, heb ik in september al laten weten. Dat aanbod blijft ook voor eind 2024 staan, inclusief sponsoring.

Wie in 2023 behalve aan 3 crossen voor de competitie en de Mosselloop nog meer het veld in wil, kan in december meedoen aan de JARO crossen in Goes. Het is geenszins mijn bedoeling om de concurrentie aan te gaan met de ZCC, maar ik wil door middel van deze try outs kijken of een compacte competitie met aantrekkelijke prijzen en een herinnering bij deelname aan 3 wedstrijden werkt. Verder probeer ik de zogenaamde teamcross te promoten en vanwege het niveauverschil blijf ik volharden in wedstrijden over een bepaalde tijd + ronde afmaken. Allemaal zaken waar de reguliere wedstrijden in de toekomst misschien iets aan hebben. Op de foto zie je Zeeuwse toppers bij een eenvoudige JARO cross.

Geen Commentaar

Geef Commentaar