Blog

ANIMO ALTERNATIEF CROSSCIRCUIT HEEFT GEVOLGEN.

Of het komt door het artikel in de PZC van 3 november, de promotie door Zeeland Running, mijn stukjes en rechtstreekse mails of een combinatie van dit alles is koffiedik kijken, maar afgelopen weekend kwamen er veel aanmeldingen voor de JARO crossen in december. Waar ik vorige week nog aangaf dat “bijna volgeboekt” lichtelijk overdreven was, moet ik nu echt een limiet aan de deelname invoeren.

Nog even uitleggen waarom ik deze onsympathieke maatregel moet nemen. Normaal moet je voor wedstrijden een vergunning aanvragen en in Goes moet dat zo ongeveer 4 maanden voor het evenement. Bij een zogenaamd “klein evenement” volstaat een melding minimaal 2 weken voor de datum. Bij een klein evenement zijn er echter voorwaarden: je mag het verkeer niet hinderen, gebouwen en cruciale plekken moeten bereikbaar zijn en er mogen niet meer dan 50 bezoekers/deelnemers aanwezig zijn. Voor de JARO try outs het afgelopen jaar met maximaal 36 deelnemers dus geen probleem.

Met nog ruim 3 weken voor de eerste cross op 2 december ziet het er echter naar uit dat er meer hardlopers mee willen doen. Er zijn in totaal al 61 aanmeldingen, waarvan er 32 aan alle crossen meedoen. Aangezien de teamcross en de wedstrijd voor sololopers niet tegelijk plaatsvinden is er wat mij betreft een beetje speling, maar dat moeten we ook niet overdrijven. Bovendien kan ik als éénmansorganisatie ook niet heel veel lopers tegelijk verwerken. Daarom heb ik de limiet op 40 sololopers en 10 teams per cross gezet. Concreet wil dat zeggen dat er voor de Sinterklaascross op 2 december nu nog plaats is voor 8 sololopers v/m en 1 team.

Als het vol is, zet ik je op de reservelijst en kun je nog meedoen als er afzeggingen zijn. Voor de crossen op 17 en 23 december is er nog iets meer plaats: Voor de Elviscross zijn er nu 27 sololopers en 5 teams en voor de Kerstcross 29 sololopers en 7 teams. Sommige inschrijvers geven aan dat ze bij een bepaalde cross echt niet kunnen, maar anderen die voor 1 of 2 crossen aangemeld zijn twijfelen nog of ze aan meer wedstrijden mee willen doen. Wie als sololoper 1 wedstrijd mist komt toch in het klassement, omdat je voor de gemiste wedstrijd de punten van de laatste krijgt – 5.

Voor iedereen met 3 wedstrijden is er een speciaal shirt. Deze heb ik intussen besteld. Voor de beste 5 vrouwen en mannen in het eindklassement bij de sololopers zijn er geldprijzen van 200 – 100 – 50 – 50 – 50 euro. Per wedstrijd is er voor iedereen een aardigheidje ( chocoladeletter bij de Sinterklaascross ) en voor de snelsten ( vrouw, man, team ) een boterletter, taart of cake. Deelname is gratis, maar wie nog mee wil doen moet niet te lang wachten met aanmelden. Alle details bij de rubriek evenementen op deze site. Op de foto zie je hardlopers bij de JARO Parkcross in 2016.

Geen Commentaar

Geef Commentaar