Blog

SINTERKLAASCROSS VOLGEBOEKT….INSCHRIJVING GESLOTEN

Nog nooit gebeurd, maar nu dus werkelijkheid. Ruim 2 weken voor de wedstrijd kan er vanaf woensdag 15 november niet meer ingeschreven worden voor de JARO Sinterklaascross op zaterdag 2 december in Goes – Zuid. In vergelijking met vorige JARO try outs is de belangstelling voor deze “alternatieve crosscompetitie” groter dan ik ooit gedacht had. Per cross kunnen er eigenlijk maar maximaal 50 hardlopers meedoen, maar voor de Sinterklaascross is dit aantal zelfs al iets overschreden.

Er zijn nu 59 aanmeldingen van sololopers en teams ( duo’s of trio’s ). Twee sololopers doen eerst mee met een team. De teams bestaan hoofdzakelijk uit pupillen en jongste junioren, soms aangevuld met een vader of moeder. Aangezien de teams bij dit circuit een aparte wedstrijd lopen, verwacht ik niet dat alle deelnemers tegelijk aanwezig zullen zijn en durf ik het aan om er iets meer toe te laten. Maar ik moet dat niet overdrijven als ik in de toekomst nog van dit soort wedstrijdjes wil organiseren met toestemming van de gemeente Goes. Je kunt nu alleen nog meedoen als er afzeggingen zijn. Wie zich nog aanmeldt zet ik op een reservelijst en dan laat ik op tijd weten of het kan.

Voor de andere 2 crossen op zondag 17 december en zaterdag 23 december kun je nog wel inschrijven. Bij de Elviscross is er nog plaats voor 11 sololopers en 5 teams en bij de kerstcross voor 8 sololopers en 4 teams. Ook met 2 wedstrijden kom je in het eindklassement. Bij de gemiste wedstrijd krijg je namelijk de punten van de laatste – 5. Concreet betekent dat ongeveer 40 punten en met 2 overwinningen in de andere crossen kom je dan aan 240 punten. Iemand met 3 deelnames en 3 3e plaatsen scoort 249 punten, dus kansloos voor een top 5 plaats ben je zeker niet.

Maar ook nu geldt dat je niet te lang moet wachten. Inschrijven kan in principe tot de donderdag voor de wedstrijd, tenzij het ook dan eerder volgeboekt is. Alle details kun je op deze website vinden bij evenementen.  

Geen Commentaar

Geef Commentaar