Blog

WIE ZIJN DE KANSHEBBERS BIJ DE JARO SINTERKLAASCROSS

Zaterdag 2 december a.s. is de eerste van drie JARO crossen in Goes – Zuid. Voor deze Sinterklaascross hebben zich 59 hardlopers v/m aangemeld en daarmee is het maximaal toegelaten aantal eigenlijk iets overschreden. Dit was de reden om de inschrijving al op 15 november te sluiten. Vanwege een paar afmeldingen is er nu nog plaats voor 2 sololopers en 1 team. Om 13.30 uur starten eerst 9 teams voor een wedstrijd over 30 minuten + ronde afmaken. Deze duo’s of trio’s wisselen elkaar elke ronde af en de teams bestaan hoofdzakelijk uit pupillen en jongste junioren soms aangevuld met een vader of moeder. Het team van Max en Tim de Kok, ook winnaar van de Poelboscross in oktober, lijkt de grootste kandidaat voor winst.

Om ongeveer 14.10 uur starten 37 sololopers v/m ook voor een race over 30 minuten + ronde afmaken. Bij de vrouwen zijn ze met 13 deelneemsters en daar hebben Sandra de Kok, Esther Lootens, Elise Mol, Nikki en Esther de Koning de grootste kans op winst. Bij de mannen gaan er 24 van start en daar zal het gaan tussen Martijn de Kok, Kevin Bogaert, Arnoud Rijk, Jeroen Janse en de sterkste lopers van het AZC team, dat met 7 deelnemers aan de start staat.

Behalve voor de dagwinst wordt er ook gestreden om punten voor het eindklassement van deze “alternatieve crosscompetitie”. Zelf spreek ik liever over het offroadcircuit. Offroad, omdat er in de crossparcoursen soms stukjes verhard voetpad zitten. Van de 37 aangemelde sololopers voor deze cross hebben er zich 24 aangemeld voor alle wedstrijden. Zij komen dus sowieso in aanmerking voor het eindklassement. Maar ook met 2 wedstrijden ben je niet kansloos. Voor de gemiste wedstrijd krijg je de punten van de laatste – 5.

Bij de vrouwen hebben bijna alle genoemde kanshebsters zich voor 3 wedstrijden ingeschreven en dat belooft een mooie strijd te worden voor de geldprijzen van 200 – 100 – 50  – 50 – 50 euro. Bij de mannen staan Martijn en de jongens van het AZC voorlopig alleen voor de Sinterklaascross op de lijst, maar dat kan natuurlijk nog veranderen. In wedstrijd 2 en 3 krijgen ze wel tegenstand van Patrick Onderdijk, de winnaar in het Poelbos. Met mijn puntentelling maakt hij dus ook kans op een geldprijs. Voor de crossen op 17 en 23 december kan overigens nog inschreven worden, maar ook hier geldt: vol is vol en bij 60 deelnemers sluit ik onherroepelijk de inschrijving.

Het parcours van de Sinterklaascross bevindt zich in Goes – Zuid in het park langs de van Hertumweg. Hier werden in de jaren 70 en begin 80 regelmatig scholierencross annex clubkampioenschappen van AV’56 georganiseerd. Door het asfalteren van de voetpaden en de aanleg van de Elvis Presleylaan is het uitzetten van een crossronde echter een stuk moeilijker. Om toch aan een ronde van ongeveer 1200 meter te komen, zijn een paar stukjes asfalt onvermijdbaar. Je kunt hier op spikes wel naast lopen. Redelijk snel na de start is er ook een stuk visa versa, d.w.z. een keerpunt en aan de andere kant van het lint terug. Door de vele regen is het parcours op sommige plaatsen glibberig en zelfs nat. Hou daar rekening mee. Start en finish zijn in de buurt van het bankje aan de Watervlietweg.

Voor de teams is er geen klassement, maar iedereen met 3 deelnames krijgt bij de laatste cross een speciaal shirt. Misschien ook met 2 deelnames, maar dat hangt af van de inschrijving voor cross 2 en 3. Per wedstrijd krijgen de snelsten ( vrouw, man, team ) in ieder geval een banketletter, cake of taart en voor iedereen is er een aardigheidje. Bij de Sinterklaascross is dat uiteraard een chocoladeletter. Op de foto krijgen Max en Tim de Kok hun prijs na het winnen van de Poelboscross.     

Geen Commentaar

Geef Commentaar