Blog

SINTERKLAASCROSS WERD ZWARE OPDRACHT

De JARO Sinterklaascross in het park langs de van Hertumweg in Goes – Zuid werd een loodzware wedstrijd. De regen van de afgelopen weken had het parcours behoorlijk drassig gemaakt en om die reden had organisator Jan Roose een paar stukken uit de voorziene ronde geschrapt of een beetje omgeleid. Zodoende waren er iets meer asfaltstukken om even op adem te komen, maar alles bij elkaar nog pittig genoeg. De ronde was nu volgens afstandmeten 1080 meter. Verder was wel ijskoud, maar gelukkig verder prachtig weer.

De wedstrijd begon met een teamcross over 30 minuten + ronde afmaken voor 6 duo’s en 4 trio’s. Deze deelnemers wisselden elkaar elke ronde af en na 1 ronde lag team Loof ( Erik en Pepijn ) aan de leiding voor team Vermeulen en team Max & Tim ( de Kok ). Team Loof behield de voorsprong en werd met 7 ronden winnaar. De andere teams wisselden regelmatig van positie, maar ook na 7 ronden werd team Vermeulen 2e.

Na deze wedstrijd was het de beurt aan de sololopers. Helaas hadden zich hier veel mannelijke lopers afgemeld vanwege blessure of ziekte. Ook de sololopers moesten 30 minuten lopen en dan de ronde afmaken. Het parcours was door de teamcross nog zwaarder geworden. Bij de vrouwen was er na 1 ronde een kopgroep met Sandra de Kok, Elise Mol, Esther en Nikki de Koning. Elise viel af, maar plotseling was ook Sandra weg uit de kop. Blijkbaar weggegleden. Het werd dus een strijd tussen moeder en dochter de Koning en deze werd nipt gewonnen door moeder Esther. Al de vrouwen in de top strijden verder mee voor het klassement, want zij doen ook volgende keer mee.

Bij de mannen liepen Martijn de Kok en Arnoud Rijk na 1 ronde aan de leiding, gevolgd door Koen Steenblok, Jasper Zuidhof en Hans Verhaagen. Na 2 ronden was het duidelijk dat Martijn zou winnen. Dat deed hij na 8 ronden. Ook Arnoud en Jasper haalden 8 ronden en Hans Verhaagen voerde op de 4e plaats een grote groep aan met 7 ronden. Bij de mannen is het nog niet duidelijk wie er definitief voor het klassement gaan, want Martijn de Kok en Hans Verhaagen staan voor de volgende wedstrijden nog niet op de lijst.

Alle winnaars kregen na afloop een banketletter en de iedere deelnemer had bij het ophalen van het startnummer al een chocoladeletter ontvangen. Per slot van rekening was het de Sinterklaascross. Ook bij de volgende wedstrijden is er een aardigheidje voor alle deelnemers en een extra prijs voor de snelsten ( vrouw, man, team ). Verder na de laatste wedstrijd geldprijzen voor de beste 5 vrouwen en mannen, alsmede een shirt voor iedereen met 3 wedstrijden.

De volgende wedstrijd voor dit offroadcircuit is op zondag 17 december. Dan op een parcours langs de Elvis Presleylaan en dat is eigenlijk maar 600 meter verderop. De organisatie houdt wel een slag om de arm. Door de eerder genoemde regen ligt dit parcours er nog slechter bij, mede omdat er bij het maaien met zware machines over gereden is. Afhankelijk van de weersomstandigheden en hoe de toestand op 10 december is, bestaat de mogelijkheid dat er voor deze Elviscross uitgeweken wordt naar het Abbekindersebos tussen Kloetinge en Kapelle of naar het Poelbos bij ’s Heer Hendrikskinderen. Dat wordt op tijd bekend gemaakt.

Voor de Elviscross op 17 december en de Kerstcross op 23 december kan er nog steeds ingeschreven worden. Ongeveer de helft van de deelnemers aan de Sinterklaascross doet sowieso aan alle crossen mee. Bij de Elviscross gaat het voor de sololopers over 35 minuten en bij de Kerstcross over 40 minuten. En uiteraard de ronde afmaken. De teamcrossen blijven 30 minuten.

UITSLAG JARO SINTERKLAASCROSS 2 – 12 – 2023 IN GOES

Wedstrijd over 30 minuten + ronde afmaken op een ronde van 1080 meter.

RANGNAAMV/MCLUB OF WOONPLAATSRONDEN
 MANNEN   
1Martijn de KokMAV’568 RONDEN
2Arnoud RijkMAV’568 RONDEN
3Jasper ZuidhofMAV’568 RONDEN
4Hans VerhaagenMAV’567 RONDEN
5Koen SteenblokMAV’567 RONDEN
6Jeroen JanseMKapelle7 RONDEN
7Abdullah AhmedMGoes7 RONDEN
8Berry SimonseMAV’567 RONDEN
9Ronald GeertseMSerooskerke7 RONDEN
10Marijn TraasMAV’567 RONDEN
11Yahia Kerov MGoes6 RONDEN
12Ameen HassanMGoes6 RONDEN
13Jacobus MeulenbergMAV’566 RONDEN
14Melvin HunnikMAV’566 RONDEN
15Marco OlivierMSerooskerke5 RONDEN
16Henk de KiewitMKapelle5 RONDEN
17Theo KootstraMWaarde5 RONDEN
18Chiel SinkeMKrabbendijke4 RONDEN
 VROUWEN   
1Esther de KoningVAV’567 RONDEN
2Nikki de KoningVAV’567 RONDEN
3Sandra de KokVAV’567 RONDEN
4Esther LootensVAV’567 RONDEN
5Elise MolVAV’567 RONDEN
6Madeleine RommersVOost – Souburg6 RONDEN
7Corien Nieuwenhuize – OverduinVAV’566RONDEN
8Ella de KokVAV’566 RONDEN
9Rosette VerkaartVSerooskerke6 RONDEN
10Marina MolVAV’565 RONDEN
11Gisela Nijsse – MeertensVAV’565 RONDEN
12Mariëlle SimonseVAV’565 RONDEN
 TEAMS   
1Team LoofMAV’567 RONDEN
2Team VermeulenMAV’567 RONDEN
3Team Max en TimMAV’567 RONDEN
4Team Kamerling seniorM/VAV’567 RONDEN
5Team WesterweeleVAV’566 RONDEN
6Team FitgirlsVAV’566 RONDEN
7Team van der ZandenMAV’566 RONDEN
8Team de LaatkomersMH’zand/Kloet.6 RONDEN
9Team Kamerling juniorM/VAV’566 RONDEN
10Team SchaapM/VKortgene6 RONDEN
     

Geen Commentaar

Geef Commentaar