Blog

ELVISCROSS WIJKT UIT NAAR ANDER PARCOURS

De JARO Elviscross op zondag 17 december a.s. moet noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie. Het parcours in het parkje langs de Elvis Presleylaan ( vandaar Elviscross ) ligt er slecht bij. In deze voormalige boomgaard kun je bij normale omstandigheden met een beetje lint een leuk rondje uitzetten. Nu is het erg nat en maaimachines hebben sporen gemaakt. Bovendien is er op een paar plaatsen juist niet gemaaid en daar staat de begroeiing tot kniehoogte. Dat vindt de organisatie niet verantwoord en daarom wordt er nu gelopen in het Poelbos bij ‘s – Heer Hendrikskinderen met start en finish bij het parkeerterrein aan de Theuniswegeling.

Op dit parcours hield JARO in oktober al de Poelboscross, die toen gewonnen werd door Sandra de Kok bij de vrouwen en Patrick Onderdijk bij de mannen. Beiden staan ook nu aan de start. De teamcross was toen voor het duo Max en Tim de Kok, maar zij krijgen het nu moeilijk tegen team Loof uit Terneuzen. Zij wonnen ook de Sinterklaascross. Bij de teamcross is er nog plaats voor 5 duo’s of trio’s.

Bij de sololopers staan er momenteel 30 namen op de startlijst. Bij de vrouwen doen alle loopsters uit de top 4 van de eerste wedstrijd weer mee. Bij de mannen zijn dat 5 van de 6 lopers uit de top van de Sinterklaascross en Patrick Onderdijk. Na de 2e wedstrijd krijgen we waarschijnlijk een goed zicht op de klassementen. Bij de sololopers is er nog ruimte voor 10 lopers v/m, tenzij er nog afmeldingen zijn.

Wel even een “dienstmededeling” om misverstanden te voorkomen. Afgelopen weekend bleken 2 deelnemers in de veronderstelling dat ze zich voor alle crossen hadden aangemeld. Ze hadden zich echter alleen voor de Sinterklaascross ingeschreven. Wie het niet zeker weet, kan het beste even contact opnemen.

Aanmelden voor de Elviscross kan nog tot uiterlijk donderdag 14 december via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, club of woonplaats en of je als sololoper of team en met wie meedoet. Je krijgt dan op vrijdag 15 december nog een mail met alle details. Let op: vol is vol.

Deelname is gratis en voor alle deelnemers is er een aardigheidje. Voor de snelsten ( vrouw, man, team ) is er een CD van Elvis. Bij deelname aan alle crossen krijg je bij de laatste cross op 23 december een speciaal shirt. De shirts zijn vandaag aangekomen. Op de foto van Huib Boogert zie je de start van de vorige cross in het Poelbos.  

Geen Commentaar

Geef Commentaar