Blog

ELVISCROSS IN HET POELBOS

Niet het parkje langs de Elvis Presleylaan in Goes – Zuid, maar het Poelbos bij ‘s – Heer Hendrikskinderen was het decor voor de 2e JARO cross in een reeks van 3. Deze uitwijk had vooral te maken met de weersomstandigheden van de laatste maanden, maar ook in het Poelbos was het erg glibberig. Deze JARO crossen zijn geen grote wedstrijden, maar ze maken in ieder geval de tongen los in de Zeeuwse hardloopwereld.

Voor deze cross gingen uiteindelijk 41 hardlopers van start. Duidelijk minder dan bij de Sinterklaascross 2 weken eerder, maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de wedstrijd in Aagtekerke op zaterdag en het feit dat niet iedereen op zondag loopt. Voor de organisatie en het doel waarvoor deze crossen worden georganiseerd was het echter gewoon prima.

Wederom werd er gestart met de teamcross voor duo’s en trio’s met deze keer 6 teams aan de start. Na 30 minuten en de ronde afmaken was het team Max en Tim de snelste. Zij liepen in totaal 7 ronden, maar omdat Tim de Kok zich bij het inlopen blesseerde viel vader Martijn in en dat maakte een groot verschil. Op de 2e en 3e plaats volgden team Loof en team Vermeulen. Zij waren goed voor 6 ronden, maar ook de andere teams kwamen tot 5 of 6 ronden. De organisatie hoopt bij de Kerstcross van zaterdag a.s. wel op meer teams en rekent dan vooral op de jeugd van AV’56.

Daarna was het de beurt aan 28 sololopers, die deze keer minstens 35 minuten moesten lopen. Na 1 ronde hadden we bij de mannen dezelfde leiders als vorige keer. Martijn de Kok en Arnoud Rijk passeerden precies na 4 minuten de finish gevolgd door Jasper Zuidhof en Koen Steenblok op ongeveer 15 seconden. Arnoud moest zijn snelle start toch bekopen en zag Koen en Jasper passeren. Martijn slaagde erin om 9 ronden van 1100 meter af te leggen en won dus ook de 2e wedstrijd. Koen en Jasper werden 2e  en 3e  met 8 ronden, maar daarachter kwamen nog 4 lopers met 8 ronden.

Bij de vrouwen bleven Nikki de Koning en Sandra de Kok vanwege een blessure aan de kant en nog een loopster durfde het na het inlopen niet aan wegens de modder. Zodoende ging Esther de Koning na 1 ronde aan de leiding gevolgd door Esther Lootens en Madeleine Rommers. Dit veranderde niet meer en zo kon ook Esther haar 2e overwinning bijschrijven.

Na 2 wedstrijden hebben we al een beetje zicht op het klassement. Bij de vrouwen leidt Esther de Koning en bij de mannen Martijn de Kok. Later deze week zal ik op www.dehardlooprebel.nl  de volledige tussenstand publiceren.

De volgende en laatste wedstrijd is al binnen een week, namelijk op zaterdag 23 december a.s. Deze vindt plaats in het parkje langs de Eikenlaan in Goes – Zuid en gaat door onder de naam Kerstcross. Zowel bij de teams als bij de sololopers is er nog plaats. Na deze wedstrijd worden de prijzen uitgereikt aan de beste 5 vrouwen en mannen in het eindklassement. Bovendien krijgen alle deelnemers met 2 of 3 deelnames een speciaal shirt.

Uitslagen Elviscross in het Poelbos op 17 december 2023 op een ronde van 1100 meter.

Solocross over 35 minuten + ronde afmaken.

MANNEN      
Martijn de Kok M AV’56 9 Ronden
Koen Steenblok M AV’56 8 Ronden
Jasper Zuidhof M AV’56 8 Ronden
Arnoud Rijk M AV’56 8 Ronden
Patrick Onderdijk M Serooskerke 8 Ronden
Abdullah Ahmed M Goes 8 Ronden
Jeroen Janse M Kapelle 8 Ronden
Zakarya Rajeh M Goes 7 Ronden
Ronald Geertse M Serooskerke 7 Ronden
Johnny Timmerman M AV’56 7 Ronden
Marijn Traas M Hoedekenskerke 7 Ronden
Thijs Lampio M Vlissingen 7 Ronden
Aaron Smit M Heinkenszand 7 Ronden
René Goetheer M AV’56 6 Ronden
Jacobus Meulenberg M AV’56 6 Ronden
Ameen Hassan M Goes 6 Ronden
Juan Diego M Goes 6 Ronden
Marco Olivier M Serooskerke 6 Ronden
Jan Dalebout M Biezelinge 5 Ronden
Theo Kootstra M Waarde 5 Ronden
Chiel Sinke M Krabbendijke 4 Ronden
VROUWEN      
Esther de Koning V AV’56 7 Ronden
Esther Lootens V AV’56 7 Ronden
Madeleine Rommers V Oost – Souburg 6 Ronden
Jacquelien Smit V AV’56 6 Ronden
Marina Mol V AV’56 5 Ronden
Mariëlle Simonse V AV’56 5 Ronden
Gisela Nijsse – Meertens V AV’56 5 Ronden

Teamcross over 30 minuten + ronde afmaken.

TEAMS      
team Max en Tim M AV’56 7 Ronden
team Loof M Schelde Sport 6 Ronden
team Vermeulen M AV’56 6 Ronden
team de Laatkomers M H’zand/Kloetinge 6 Ronden
team van der Zanden M AV’56/W’dinge 5 Ronden
team Fitgirls V AV’56 5 Ronden
       
       

Geen Commentaar

Geef Commentaar