Blog

KERSTCROSS MOOIE AFSLUITER JARO CROSSCIRCUIT

De JARO Kerstcross op een parcours in het parkje bij flat Boszicht in Goes – Zuid was de 3e en tevens laatste wedstrijd van wat sommigen de alternatieve crosscompetitie noemen. Het was in ieder geval een compacte competitie met 3 wedstrijden in een tijdbestek van 3 weken. Bij de teamcross hebben er in totaal 35 hardlopers v/m meegedaan, waarvan de helft aan minstens 2 wedstrijden. Bij de sololopers waren dat 45 hardlopers v/m en hier stonden er 25 minstens 2 keer aan de start. En dan te bedenken dat de organisatie gebonden was aan een maximale deelname per wedstrijd.

Bij deze laatste wedstrijd was het weer iets minder dan bij de andere wedstrijden, maar dat kon de pret niet deren. Bij de teamcross met 9 duo’s, trio’s en een kwartet was er deze keer een team uit het verre Lichtervoorde dat met de winst ging lopen. Noah en Kyra Lampio van AVA’70 waren net als vorig jaar op familiebezoek en pakten deze keer de overwinning bij de teamcross. Op de 2e plaats eindigde team Loof en 3e werd team Vermeulen.

Bij de solocross, die deze keer over 40 minuten ging, helaas weer afmeldingen door vooral ziekte, maar ook deelnemers die nieuw waren Bij de dames verschenen Anne van der Swaluw en Leonie Ton aan de start. Voor het klassement speelden zij niet mee, maar wel voor de dagprijzen. In gezelschap van enkele mannen maakten ze er rondenlang een mooie strijd van. Na de helft kon Leonie toch voorsprong nemen en winnen. Anne werd 2e en Esther Lootsens verrassend 3e voor Sandra de Kok en Esther de Koning.

Bij de mannen liep Martijn de Kok soeverein naar zijn 3e overwinning met liefst 11 ronden. Net als bij de vorige crossen kon Arnoud Rijk eventjes volgen, maar na 2 ronden moest hij de rol lossen. Gelukkig hield hij nu wel stand en werd fraai 2e . Patrick Onderdijk legde beslag op de 3e plaats voor Abdullahi Ahmed en Jeroen Janse. Bij het lezen van de uitslag denken sommigen misschien dat Martijn iedereen gedubbeld heeft, maar dat is niet zo. Bij 1 ronde verschil kan het in deze formule zo zijn dat er maar 300 meter verschil tussen de lopers zit. Als Martijn 10 ronden aflegt in 39.20 minuten moet hij nog een ronde , terwijl Arnoud na 10 ronden boven de 40 minuten zit en dan moet stoppen.

Na afloop kregen de winnaars een kerststol en ontvingen de beste 5 uit het klassement bij zowel vrouwen als mannen een geldprijs. De winnaars van het klassement waren Martijn de Kok en Esther de Koning. De volledige eindstand en bijbehorend commentaar zal ik de komende week op mijn site zetten. Bovendien hadden alle deelnemers met 2 of 3 deelnames bij het afhalen van hun startnummer een speciaal shirt mogen aantrekken. Zoiets moet toch bij de reguliere Zeeuwse crosscompetitie ook mogelijk zijn!? En dan bedoel ik ook dat 60 % van de deelnemers in het klassement komen.

Voor mij was het alleszins 3 keer een leuke middag en gelukkig hoorde ik veel positieve geluiden. Ik hoop dat ik het crossen weer iets populairder heb gemaakt en dat “mijn deelnemers” straks ook meedoen aan de wedstrijden van de Zeeuwse crosscompetitie. Inschrijven voor het klassement kan niet meer, maar je kunt nog wel meedoen aan de resterende 4 wedstrijden in 2024. En anders veel succes met je andere hardloopactiviteiten. Op de foto Esther de Koning de winnares van het eindklassement.

Uitslag Kerstcross op 23 december 2023 in parkje Eikenlaan Goes – Zuid. Er werd gelopen op een ronde van 1060 meter. Gedurende 30/40 minuten + ronde afmaken bij respectievelijk teamcross en solocross.

 MANNEN   
1Martijn de KokMAV’5611 Ronden
2Arnoud RijkMAV’5610 Ronden
3Patrick OnderdijkMSerooskerke10 Ronden
4Abdullahi AhmedMGoes9 Ronden
5Jeroen JanseMKapelle9 Ronden
6Berry SimonseMAV’569 Ronden
7Ronald GeertseMSerooskerke9 Ronden
8Johnny TimmermamMAV’569 Ronden
9Marijn LampioMLichtenvoorde9 Ronden
10Marijn TraasMAV’569 Ronden
11Thijs LampioMLoopgroep Zeeland9 Ronden
12Ameen HassanMGoes8 Ronden
13Jacobus MeulenbergMAV’568 Ronden
14Theo KootstraMWaarde6 Ronden
15Chiel SinkeMKrabbendijke5 Ronden
 VROUWEN   
1Leonie TonVAV’569 Ronden
2Anne van de SwaluwVZierikzee9 Ronden
3Esther LootensVAV’569 Ronden
4Sandra de KokVAV’569 Ronden
5Esther de KoningVAV’569 Ronden
6Madeleine RommersVOost – Souburg8 Ronden
7Ella de KokVAV’568 Ronden
8Corien Nieuwenhuize – OverduinVAV’567 Ronden
9Marina MolVAV’567 Ronden
10Gisela Nijsse – MeertensVAV’566 Ronden
11Diana KoopmanVKrabbendijke6 Ronden
 TEAMS   
1team AVA’70M/VAVA’708 Ronden
2team LoofMSchelde Sport7 Ronden
3team VermeulenMAV’567 Ronden
4team Max en TimMAV’567 Ronden
5team Pokémom GoM/VSchelde Sport7 Ronden
6team zusjes WesterweeleVAV’566 Ronden
7team FitgirlsM/VAV’566 Ronden
8team SchaapM/VAV’566 Ronden
9team de laatkomersMHeink/Kloet6 Ronden
  M  
  V  

1 Comment

  • Ella de Kok on december 23, 2023

    Bedankt voor de goede organisatie Jan! En voor het leuke shirt

Geef Commentaar