Blog

JARO RECREATIEVE UURLOPEN

Na de crossen in december 2023 was ik van plan om in 2024 weer een paar uurlopen te organiseren. Vorig jaar heb ik dat gedaan in februari, april en mei als een soort opwarmer voor de uurloop van AV’56 op de baan in juni. Een uurloop op de baan staat voor dit jaar niet meer op de kalender, maar wel een 10000 meter op 24 mei. Daarover later meer.

Dat neemt niet weg dat ik gewoon mijn uurlopen kan houden. Vorig jaar waren Kapelle en de Stelleplas goed bezet en vooral de laatste op Hemelvaartsdag leek een goede keuze om er een jaarlijkse wedstrijd van te maken. Leek, want dit jaar valt Hemelvaartsdag op donderdag 9 mei en dat is 2 dagen voor de Meidoornloop in Nisse en 1 dag na een baanwedstrijd in Goes.

Ook voor de andere uurlopen is het vinden van een geschikte datum een probleem. In februari is het weekend waarin ik vorig jaar een uurloop hield in het Kapelse bos plotseling ingenomen door de Massaloop in Oostkapelle, die normaal in maart wordt gehouden. In het paasweekend hebben we de Oosterscheldeloop in Kattendijke, dus dat doe ik zeker niet. Natuurlijk kan ik ook uurlopen organiseren in de periode september – december, want crossen zoals afgelopen december zitten er vanwege het fysieke aspect bij het uitzetten niet echt in.

Ik heb ook nog een idee voor een klassementswedstrijd met 3 wedstrijden op dezelfde locatie. Ik denk dan aan een tijdloop op een lange ronde over ongeveer 6 km, een uurloop + ronde afmaken en een cross. Dat kan bijvoorbeeld in het Poelbos onder de naam POELBOSCUP of achter de atletiekbaan in Goes en dan met de naam SCHENGECUP. Misschien heb je interesse om dat samen met mij te organiseren, Maar ook voor zoiets is het moeilijk om data te vinden.

Voorlopig beperk ik het JARO programma 2024 tot een paar uurlopen, waarvan ik hoop dat er toch minstens 3 door kunnen gaan. De formule blijft hetzelfde, d.w.z. een uur hardlopen op een ronde van maximaal 1500 meter en na het uur de ronde afmaken. De wedstrijden zijn voor sololopers en duo’s/trio’s, maar in tegenstelling tot de laatste crossen start iedereen weer tegelijk.

Donderdag 9 mei of maandag 20 mei: uurloop + ronde afmaken rond de Stelleplas in Heinkenszand.

Zaterdag 14 of 21 juni: uurloop + ronde afmaken in Poelbos.

Zaterdag 14 of 21 september: uurloop + ronde afmaken in Abbekindersebos.

Zaterdag 30 november of 21 december: uurloop + ronde afmaken in Goes als Sinterklaas – of Kerstloop.

Zet het alvast in je agenda en hopelijk komen er nog wedstrijdjes bij, al is het maar als try outs. Startnummers heb ik nog voldoende voor de komende jaren. Kijk ook regelmatig op mijn website www.dehardlooprebel.nl voor updates en uiteraard krijgen hardlopers waarvan ik een emailadres heb op tijd een bericht met alle details. Op de foto zie je hardlopers tijdens de uurloop op de Stelleplas in 2023.

Geen Commentaar

Geef Commentaar