Blog

VERWARRING ONLINE …PLAATJE BIJ PRAATJE

De laatste 1,5 jaar loop ik hoofdzakelijk op schoenen van het Spaanse merk JOMA. Ik heb daar in september op deze site al eens iets over geschreven. Die schoenen koop ik online via Runnerinn. JOMA zelf heeft ook een webshop, maar levert niet aan Nederland en bovendien zijn de prijzen bij Runnerinn voordeliger. Het duurt wel meestal 7 á 9 dagen voordat de bestelling wordt geleverd.

In het begin kocht ik de wedstrijdschoenen R 4000 en R 5000, maar sinds ik weet dat echt hardlopen niet meer gaat, heb ik vooral nood aan een degelijke trainingsschoen, die ook geschikt is om stukken te wandelen. Eind 2022 verscheen het model R 2000 en dat leek me wel iets. Helaas duurde het 2 maanden voordat Runnerinn de schoenen op voorraad had, maar in maart 2023 arriveerden ze in Goes.

Aangezien ik altijd vrij platte en redelijk harde schoenen gewend was, viel het lopen op de 2000 in het begin vies tegen. Ik liep er op te deinen en ze voelden weinig stabiel aan, dus jammer van die € 112,-. Toen na juni het hardlopen nog minder werd na de diagnose “etalagebeen”, heb ik de schoenen toch dikwijls gebruikt bij mijn looptherapie, die bestaat uit wandelen en stukjes hardlopen. En geloof het of niet, het loopgevoel werd steeds beter. Voor mijn loopoefeningen dus een goede schoen.

In de loop van 2023 kwamen er zogenaamde updates van de R 2000 op de markt. Andere kleuren, een beetje harder in de voervoet en de schoenen werden per kleur voorzien van de naam van één of andere wedstrijd. Zo zijn er de 20 km Paris, de marathon Firenze, marathon Oporto, marathon Rome en marathon Ibiza.  Al deze modellen staan bij JOMA geprijsd voor € 120,-. Bij Runnerinn voor € 110,- catalogusprijs, maar er wordt direct een beetje of veel korting gegeven.

Zo staan de 20 km Paris nu op hun website voor € 81,99 en die prijs leek me aantrekkelijk om een paar te bestellen. Toen ik de schoen echter aanklikte zag ik iets vreemds: kleur purple ( paars ), terwijl op het plaatje duidelijk een gele schoen te zien is. Toen ik nog verder keek, stond er bij de beschrijving dat het om de marathon Firenze ging en die is inderdaad paars. Dat maakt verder niets uit, want de schoenen zijn hetzelfde, maar het is wel verwarrend. Een geval van “een praatje met het verkeerde plaatje” en bij het plaatje van de Firenze staat dus de beschrijving van de 20 km Paris. Overigens zijn bij Runnerinn de Ibiza en Rome ( nog ) niet verkrijgbaar.

Ik heb ze toch maar besteld en sinds deze week heb ik de JOMA R 2000 marathon Firenze in huis. Dit is een schoen van 265 gram met een drop van 10 mm en volgens de beschrijving geschikt voor training, maar ook voor marathons. Dat laatste zal ik in ieder geval niet meer proberen. Komt dit soort fouten op websites meer voor? Niet dikwijls volgens mij, maar let er in ieder geval op. Ik heb het nog een keer gehad toen ik niet goed oplette. Ik dacht dat ik Adidas crossspikes bestelde, maar ik kreeg gewone retro trainingsschoenen. Dat was achteraf gezien wel bij een blijkbaar minder betrouwbare firma, die onder allerlei namen actief is ( of was hoop ik ).

Wil jij ook iets vertellen over hardloopschoenen/kleding? Stuur het in de bijlage naar jacroose@hetnet.nl en ik zet het op de site. Voor meer informatie over JOMA schoenen kan ik je misschien ook helpen. Enig belang heb ik er overigens niet bij. Het is puur informatief. Op de afbeelding de JOMA  R 2000 marathon Firenze.   

Geen Commentaar

Geef Commentaar