Blog

TIME CHALLENGE KAN SPANNENDER

Het is fijn dat sommige mensen meedenken. Deze week kreeg ik een bericht met een idee om de door mij opgezette JARO TIME CHALLENGE iets meer competitie element te geven. Met 5 verschillende afstanden bij deze testlopen en laten we eerlijk zijn waarschijnlijk geen echt grote deelname, is de kans reëel dat er bij een paar afstanden maar 1 of 2 deelnemers zijn. Niet echt motiverend om het volle pond te geven, hoewel je dat van te voren niet kunt weten.

Om meer strijd tussen alle deelnemers te krijgen, ongeacht de gelopen afstand, kunnen we gebruik maken van een eindtijdcalculator en alle resultaten herleiden naar 1 afstand. Ik kies in dit geval voor de 10 km. Hoe werkt het. Bij de calculator van www.hetgeheimvanhardlopen.nl kun je elke willekeurige afstand met de gelopen tijd invoeren en dan zien wat deze tijd waard is op courante  afstanden. Stel je loopt zaterdag een 5 km in 20 minuten. Dat is dan 41.59 minuten waard op een 10 km. Voor 1.15.33 over 15 km kom je zo aan 48.57 minuten voor 10 km. Bij deze calculator kun je in tegenstelling tot die van www.hardloopschema.nl ook 2500 meter invoeren. Bij 10 minuten voor deze afstand kom je dan aan 44.05 minuten voor 10 km. De jongste jeugd kan zich dus via een 2,5 km meten met ervaren lopers op langere afstanden. Het herleiden naar 10 km doe ik, nadat je je resultaat ( afstand + tijd ) via email hebt opgestuurd.

Op deze manier kunnen we alle resultaten met elkaar vergelijken en zo een rangschikking maken. Iedereen die 10 km loopt, krijgt uiteraard die tijd. Bij voldoende deelname ( minimaal 15 ) zorg ik toch nog voor een passende prijs voor de beste vrouw en de beste man. Doe dus zaterdag 27 januari a.s. mee aan de JARO TIME CHALLENGE op een parcours van exact 2.5 km in het park bij het hertenkamp in Goes – Zuid. Kom alleen of spreek af met je loopmaatjes om op een zelfgekozen tijdstip een tijd neer te zetten over naar keuze 2,5 – 5 – 10 – 15 – 20 km. Voor meer info jacroose@hetnet.nl of elders op deze site. Foto: bij de testloop lopen we over het asfaltpad

1 Comment

  • Peter Koopman on februari 13, 2024

    Dat lijkt me een leuk en origineel idee,
    en dan wellicht ook nog compenseren voor leeftijd?

    Wellicht een idee om dat in mei of juni te organiseren,
    als het weer wat warmer is, en de eerste voorjaarsmarathons gelopen zijn?

Geef Commentaar