Blog

VERSLAG JARO TIME CHALLENGE

Of beter gezegd geen verslag. Het leek me een leuk idee om nog eens terug te grijpen naar de formule van de “coronalopen”. Sinds we weer normale wedstrijden kunnen organiseren zien we toch dat bij veel wedstrijden de belangstelling minder is dan voor corona en een heleboel deelnemers aan die virtuele wedstrijden zie je nu zeker niet meer. Waarschijnlijk doen zij aan andere sporten en was hardlopen tijdens corona een mooi alternatief. Zou die formule van toen gecombineerd met testlopen nog werken?

Deze testlopen waren hoofdzakelijk voortgekomen uit mijn adviezen voor de marathontraining. Wie serieus voor een marathon traint, moet wel recente resultaten over goed gemeten kortere afstanden hebben. Dit om te weten welke eindtijd er over de marathon mogelijk is. Trainen om 3.30 uur te                 lopen, terwijl je maar een 10 km van 50 minuten in de benen hebt is niet realistisch. Je 3 maanden het apezuur trainen en helemaal niet weten wat je mogelijkheden zijn, is nog gekker. Vandaar mijn aanbod om op een zo goed mogelijk gemeten vlak en verhard parcours jezelf eens te testen.

Wedstrijden over deze afstanden zijn er namelijk op dit moment niet zoveel en zeker niet in Zeeland. Het zijn of crossen, wedstrijden over incourante afstanden of het parcours bestaat toch voor een deel uit onverharde passages en met hoogteverschil. Wel prima als training, maar allemaal geen goede graadmeter voor een echte test. Bij mijn eerste peiling naar eventuele belangstelling waren er maar 3 reacties. Niet direct motiverend om er mee door te gaan, maar anderzijds heb ik er verder weinig werk aan en die paar mogelijke deelnemers doe ik er waarschijnlijk een plezier mee. Ik ging dus uit van maximaal 10 deelnemers en voor mij was het een mooie kans om zelf nog eens een afstand op tijd te lopen en te wandelen.

Op vrijdagmiddag alvast een startfinishlijn geplakt, een paar bordjes met pijlen bevestigd en pijlen met stoepkrijt gezet, zodat zaterdagmorgen alles in orde was. Helaas was de lijn zaterdag al opgekruld, maar met krijt was start/finish duidelijk te zien. Nu maar afwachten of er lopers kwamen opdagen. Toen ik later die ochtend zelf mijn rondje ging proberen, zag ik in ieder geval nog niets. Vanuit mijn huis kan ik een klein deel van het parcours zien en op de momenten dat ik keek, zag ik geen activiteiten. Om 17.00 uur had geen enkele loper mij een mail gestuurd, dus resultaten onder dit verslag hoef ik niet te vermelden. Conclusie: aan testlopen op deze manier is geen behoefte.

Nul komma nul deelnemers en aangezien ik mijn loopjes tegenwoordig try outs noem, kunnen we dit probeersel in de categorie “niet voor herhaling vatbaar” rangschikken. Gelukkig sloegen de crossen afgelopen december wel aan, dus met try outs blijf ik voorlopig nog doorgaan. De volgende JARO “wedstrijd” wordt als het van mij afhangt de Stelleplasuurloop op 9 of 20 mei. Mijn voorkeur gaat naar Hemelvaartsdag 9 mei, omdat ik samen met de uitbater van de brasserie deze dag ook in de toekomst wil verbinden aan de uurloop. Hemelvaartsdag valt niet altijd een paar dagen voor de Meidoornloop in Nisse en na een avondwedstrijd in Goes. Bovendien verwacht ik bij de avondwedstrijd als langste looponderdeel een 1500 meter of een mijl. Ik hou jullie op de hoogte. Foto: niemand aan de start bij de JARO TIME CHALLENGE.

Geen Commentaar

Geef Commentaar