Blog

HARDLOPER MET DIAMANTEN JUBILEUM

Wie al een tijdje meegaat in de hardloopwereld weet misschien nog dat ik bijna 10 jaar geleden in oktober 2014 het boekje “50 jaar hardloper” uitgaf, omdat ik toen 50 jaar actief was als hardloper. Ik leg de nadruk op actief, omdat ik sinds 1964 elk jaar aan wedstrijden heb meegedaan. Toen ik na het artikel in de PZC over de hardlooprebel n.a.v. dit jubileum een rondje door de wijk liep, riep iemand vanaf zijn balkon gekscherend: “Op naar de volgende 50 jaar”. Je weet dat zoiets niet kan, maar hoelang dan wel? En dan bedoel ik hoelang kun je nog trainen en aan wedstrijdjes meedoen?

We zijn nu bijna 10 jaar verder. In februari 1964 meldde ik me aan bij AV’56, nadat ik eerder al een paar keer had meegetraind toen de trainer van de handbal het liet afweten en Adrie de Munck zich ontfermde over de handballertjes. Dat is deze maand 60 jaar geleden en aangezien ik per 1 – 4 – 1964 genoteerd sta als lid van de atletiekunie, kun je dus dit jaar spreken van een diamanten jubileum. Bij de atletiekunie ( KNAU ) wel te verstaan en niet bij AV’56. Tussen 2004 en 2022 was ik lid bij Loopgroep Aart Stigter en pas sinds 2019 weer bij AV’56. Een paar jaar met een dubbel lidmaatschap of eigenlijk triple, want ik ben ook nog steeds lid van ACSS uit het Belgische Stabroek.

Helaas stelde mijn hardlopen de laatste 10 jaar niet veel voor. Mantelzorg, corona en de laatste jaren medische problemen met uiteindelijk een etalagebeen als diagnose, verhinderden dat. Toch heb ik tussen 2014 en nu elke jaar aan 1 of meer wedstrijdjes meegedaan, hoewel dat in 2023 toch echt problematisch werd. Zelfs bij de door mij georganiseerde jubileummijl ( 60 jaar onafgebroken wedstrijden ) moest ik me beperken tot de verrassingsloop, maar gelukkig kon ik later dat jaar nog meedoen aan de clubkampioenschappen op kogel, discus en 100 meter.

Ik kan dus zeggen 60 jaar actief als hardloper, maar verder valt er niets te vieren bij dit diamanten jubileum! Je kunt me trouwens maar met één cadeautje een plezier doen: meedoen aan mijn wedstrijdjes en/of mijn ideeën ondersteunen. Overigens was de viering van het gouden jubileum ook alleen de presentatie van het boekje met bijhorende receptie en geen wedstrijd zoals vorig jaar juli de jubileummijl of bij mijn 40e verjaardag met een marathon in het Poelbos. Ik ga er dus verder geen aandacht aan besteden, want zelf wedstrijden lopen zit er niet meer in. Misschien nog technische nummers en korte sprints bij de onderlinge oefenwedstrijd en het clubkampioenschap. En nog een paar uurlopen als try out organiseren was ik toch al van plan.

“Breng dan nog een boekje uit. Je hebt toch genoeg verhalen op je website staan”. Misschien een idee, maar alle rompslomp voor zo’n boekje is me bekend en daar ga ik niet meer aan beginnen. En voor alle duidelijkheid: dat boekje is er eigenlijk al. Veel adviezen, schema’s en verhalen uit de oude doos op deze site, heb ik enkele jaren geleden al gebundeld en voorzien van foto’s. Dat staat op de computer en is dus in feite een digitaal boek. Het heeft zelfs een naam, namelijk de Hardlooprebel. Het leuke aan een digitaal boek is dat je nieuwe zienswijzen kunt aanbrengen en andere vervangen. Zaken die achterhaald zijn kun je wijzigen. Schema’s en foto’s kun je omwisselen voor eigen uitvoeringen, zodat je op den duur een eigen naslagwerk hebt. Ruim 100 Zeeuwse hardlopers hebben dit digitale boek al eens van me gekregen. Of ze er ooit iets van gebruiken, weet ik niet. Bovendien raakt zo’n uitgave nooit uitverkocht, zoals bij mijn eerste boekje. Hoewel uitverkocht een verkeerd woord is, want wie het wil hebben krijgt het gratis. Op de foto de voor – en achterkant van mijn boekje 50 jaar hardloper.

Geen Commentaar

Geef Commentaar