Blog

VOLGENDE JARO WEDSTRIJDEN STAAN GEPLAND

Het heeft even geduurd, maar in april en mei komen er weer JARO wedstrijdjes. De kalender zit overvol en dan is het moeilijk om een geschikte dag te vinden, maar aangezien deze wedstrijdjes het niet van de grote deelname moeten hebben, heb ik nu de knoop doorgehakt. In de geplande weekenden zijn er weliswaar andere wedstrijden, maar soms is dat voor een andere doelgroep of zit er toch een paar dagen tussen. Ik hoop dus vooral op de trouwe JARO deelnemers, maar anderen zijn uiteraard ook welkom.

Op zaterdag 27 april ( koningsdag ) kom ik met een totaal nieuw concept in het hardlopen: een hardloopomnium. Het omnium kennen we hoofdzakelijk van het baanwielrennen. Het is een samengestelde wedstrijd bestaande uit een paar onderdelen. Bij elk onderdeel kunnen de deelnemers punten verdienen en daar wordt een rangschikking van gemaakt.

Ik wil dit een keer proberen ( try out ) op een rondje van ongeveer 550 meter in het parkje langs de Eikenlaan in Goes – Zuid. Sommigen kennen deze locatie van de JARO Kerstcross in december. Het omnium begint voor iedereen met een individuele tijdloop over 1 ronde. Daarna een gewoon wedstrijdje over 3 ronden ( ongeveer 1600 meter ) en tot slot een afvalrace over maximaal 20 minuten. Bij dat laatste onderdeel worden gedubbelde lopers geklasseerd als ze na het dubbelen over de finish komen. Hebben we vorig jaar gedaan bij de verrassingsloop in het kader van de JARO jubileummijl.

De puntentelling is heel eenvoudig: de laatste krijgt 1 punt, de voorlaatste 2 punten, enz. met dien verstande dat de beste 3 respectievelijk 3, 2 en 1 bonuspunten krijgen. Bij voldoende deelname lopen vrouwen en mannen apart, zodat rustmomenten gegarandeerd zijn. De wedstrijd is aangevraagd bij de gemeente Goes als klein evenement en dat betekent maximaal 50 deelnemers. Met 30 lopers v/m ben ik al tevreden, want het is per slot van rekening een try out. Deze wedstrijd staat open voor iedereen en als er voldoende jeugd is t/m 13 jaar, pas ik hun afstanden aan en lopen ze ook apart.

De andere wedstrijd is de Stelleplasuurloop op maandag 20 mei ( pinkstermaandag ). Vorig jaar nog op Hemelvaartsdag, maar rond die dag staan er veel andere wedstrijden op de kalender. Bij de uurloop blijft het concept ongewijzigd. Een uur hardlopen ( wandelen mag ook ) en de ronde afmaken. De ronde op de Stelleplas is 1300 meter. Deze wedstrijd staat open voor sololopers en voor duo’s/trio’s. Voor deze wedstrijd heb ik van de gemeente Borsele al toestemming gekregen, mits het aantal deelnemers + een paar medewerkers onder 100 blijft.

Details betreffende beide wedstrijden volgen later, maar inschrijven mag nu al via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, club of woonplaats. Zet er wel duidelijk bij voor welke wedstrijd je inschrijving is. Deelname is gratis en voor iedereen is er een aardigheidje. Foto AV’56: start van de uurloop op de Stelleplas in 2023.

Geen Commentaar

Geef Commentaar