Blog

OOSTERSCHELDELOOP: WEL OF NIET

De vraag of ik wel of niet mee zou doen, was er deze keer niet. Vorig jaar speelde het probleem met mijn been ook al en besloot ik een paar dagen voor de wedstrijd alleen te gaan kijken. En ook dat kwam er niet van, want het regende de hele dag en op de fiets naar Kattendijke is dan geen pretje.

Dan dit jaar maar gaan kijken en aan het begin van de week zag het er veelbelovend uit. Die weersvooruitzichten veranderden echter en uiteindelijk was het niet zoveel beter dan vorig jaar. Om 10 uur kon ik tussen de buitjes door mijn therapie afwerken, d.w.z. 40 minuten wandelen afgewisseld met stukjes hardlopen. Broer Wim was iets later begonnen met zijn training en zodoende nat. “Dat wordt niets om te gaan kijken”, klonk het tijdens het middageten.

Tegen één uur leek het echter droog en maakten we ons klaar om te vertrekken. Eenmaal op de fiets was het wederom aan het miezeren en zodoende arriveerden we toch behoorlijk nat in Kattendijke. Daar was het al een gezellige drukte en in het dorpshuis stonden we in ieder geval een poosje droog. Toen ik later thuis zat, was ik blij met “een middagje Kattendieke” en dat ik wel geweest ben.

Dan de wedstrijd zelf. Een kwartier voor de start werd het droog en dat bleef verder zo. Het blijft een prachtig gezicht om een peloton van zo’n 180 hardlopers direct na de start de zeedijk op te zien stormen. De ene al iets sneller dan de andere natuurlijk. Terug naar de finish voor de aan – en doorkomsten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er van veel spanning bij de diverse afstanden geen sprake was. Bij de 4,1 km was Lianne Verloop alle mannen te snel af en had ze een voorsprong van bijna een halve minuut op de tweede. Lianne was in januari ook al 3e bij de Wallenloop in Goes.

Bij de 7,4 km won Jan Willem Roelse met 1,5 minuut voorsprong op Willem de Korte. Bij de vrouwen was het verschil tussen winnares Elise Mol en Durby Meyboom met 24 seconden duidelijk kleiner, maar de 3e kwam daar toch weer ruim 4 minuten achter. Ook op het hoofdnummer van de dag de 15 km waren de verschillen redelijk groot. Okbazgi Kidane bleef net boven de 50 minuten en had 2,5 minuut voorsprong op zijn naamgenoot Zerezgi Kidane. Die bleef de snelste Zeeuw Tim Pleijte dan maar 10 seconden voor en dat was nog wel even spannend. Bij de vrouwen won Monique Verschuure met ruim 1,5 minuut voorsprong op Laura Kleinepier, maar beide dames bleven wel ruim onder het uur. Ook Anne van de Swaluw komt met haar tijd van 1.02.06 uur steeds dichter in de buurt van deze grens.

In de breedte vond ik de tijden sowieso redelijk: 20 lopers v/m onder het uur en ruim 50 onder 1.10 uur. Hopelijk zet deze trend zich door en als we dan volgend jaar nog iets meer lopers aan de start krijgen om het voor de winst spannend te maken en er in Kattendijke eindelijk een zonnetje schijnt, wordt ook de Oosterscheldeloop van 2025 weer een succes. Tot slot twijfelde ik of ik nu wel of niet een verhaaltje voor mijn website moest maken over deze wedstrijd. Ik zie altijd punten die volgens mij anders en/of misschien beter kunnen en daar zit niemand op te wachten. Het verhaal is er dus wel en voor volledige uitslagen en foto’s verwijs ik naar de website van AV’56. Foto Huib Boogert: een appeltje voor de dorst als beloning na 15 km.    

Geen Commentaar

Geef Commentaar