Blog

GROTE TWIJFELS OVER VOORTZETTING

In oktober 2021 zijn Jaap Oele en ik gestopt met het organiseren van hardloopwedstrijden. Het betrof hier de JARO crossen op de Stelleplas en in het Kapelse bos, alsmede de stratenlopen in Kapelle en Wemeldinge. De stratenlopen werden overgenomen door AV’56, maar intussen is men ook met de stratenloop in Wemeldinge gestopt.

Aangezien ik het organiseren toch niet helemaal kon loslaten, heb ik sinds september 2022 nog wel diverse zogenaamde try outs gehouden. Dit zijn wedstrijdjes op een beetje alternatieve manier met een bescheiden aantal deelnemers op parcoursen waar niet te veel werk aan is. Denk dan aan diverse uurlopen, crossen en de jubileummijl op de skeelerbaan in Goes. Soms met slechts 15 deelnemers, maar bij de laatste crossen in december zelfs boven de 50 hardlopers.

Dat laatste stimuleerde me om ook voor 2024 weer het nodige op touw te zetten. Voorlopig valt het echter allemaal bitter tegen. Voor een zogenaamde TIME CHALLENGE eind januari was geen belangstelling. Een paar hardlopers vonden het een leuk idee, maar op die dag konden ze niet of het kwam om een andere reden niet goed uit. Voor volgende week staat er op zaterdag 27 april een HARDLOOPOMNIUM gepland, maar ook nu is de animo voorlopig minimaal.

Op dit moment zijn er welgeteld 4 aanmeldingen. Een herinneringsmail vorige week leverde 1 inschrijving op en 3 reacties van hardlopers, die het wederom een leuk idee vinden, maar verhinderd zijn. Een verhaaltje in advertentieblad de Bode deze week heeft nog niet geleid tot meer inschrijvingen. Ik heb toch minstens 15 deelnemers nodig om er een beetje volwaardige wedstrijd van te kunnen maken. Nu loopt de inschrijving weliswaar nog t/m woensdag 24 april, maar eerlijk gezegd geloof ik niet dat er nog veel deelnemers bij zullen komen. Heeft wachten t/m woensdag dan nog zin, of kan ik het beter dit weekend al afblazen? Dan weet iedereen waar we aan toe zijn.

Mijn betoog klinkt waarschijnlijk als een klaagzang, maar ik wil gewoon duidelijkheid. Als er geen draagvlak meer is voor de JARO wedstrijden, vind ik het prima. Als alleen de echt alternatieve wedstrijden niet in trek zijn, maar de uurlopen en crossen wel, wil ik dat ook graag weten. Op maandag 20 mei staat de Stelleplasuurloop in Heinkenszand op het programma. Het gebruikelijke concept een uur hardlopen of wandelen + rondje afmaken voor sololopers, duo’s en trio’s. Ook deze wedstrijd heb ik al aangekondigd, maar ook hier nog maar 2 aanmeldingen. Moet ik er dan nog mee verder gaan?

Overigens zie ik bij meer wedstrijden dat de inschrijving niet hard loopt en pas in de laatste dagen toeneemt. Laatst hielp ik bij een wielerwedstrijd. Een kleine week voor de wedstrijd waren er nauwelijks 30 inschrijvingen. En dat voor 3 categorieën. Op de dag zelf waren er ruim 150 renners. Leuk natuurlijk, maar zo’n organisatie zat wel lange tijd in het ongewisse en dan is de beslissing “het gaat niet door” snel genomen. SCHRIJF DUS RUIM OP TIJD IN EN WACHT NIET TOT DE LAATSTE DAG. Foto: zijn deze bordjes in de toekomst nog nodig?

1 Comment

  • Martin Pruijsers on april 19, 2024

    Ik denk dat het komt door grote aanbod van loopjes vrijdag 26 april staat loop op de kalender waar denkelijk redelijk wat lopers naar toegaan

Geef Commentaar