Blog

10 VRAGEN AAN BERRY SIMONSE

Esther de Koning nomineerde een paar weken geleden Berry Simonse voor deze rubriek. Berry had echter weinig tijd. Hij had het erg druk met de voorbereidingen op de marathons in april, waar hij als deelnemer en als trainer bij betrokken was. Twee dagen na de Rotterdam Marathon kwam hij echter toch zijn met de hand geschreven antwoorden brengen, zodat ik het verder kon uitwerken. Berry heeft ook een nieuwe kandidaat, namelijk Martijn van der Does uit Kapelle. Op de foto van Gilles Verschure zie je Berry met startnummer 539 op kop van een groepje tijdens de Oosterscheldeloop

Stel jezelf even voor aan de lezers.

Ik ben Berry Simonse en ik ben 52 jaar oud. Getrouwd met Mariëlle en vader van Jesper en Marit. Samen wonen we in Goes.

Wanneer ben je begonnen met hardlopen en hoe ging het verder?

Mijn eerste ervaring met hardlopen was de Kustmarathon in 2009, die ik liep met een aantal voetbalvrienden. In de jaren 80 ging ik wel kijken naar de hardloopwedstrijden van mijn broer Marco, die in zijn jeugd een talentvolle loper was.

Wat zijn je persoonlijke records?

Ik ben geen snelle loper, maar ik heb de volgende persoonlijke records:

5 km in 19.00 minuten – op de baan een 5000 meter in 19.42.75 minuten

10 km in 39.47 minuten

15 km in 1.00.51 uur

Halve marathon in 1.26.54 uur

Marathon in 3.10.10 uur en de Kustmarathon in 3.20.18 uur

Hoe ziet je training er globaal uit?

Ik sport 5 á 6 keer per week. Op zondag geef ik heuveltraining. Op maandag train ik een groep in Yerseke. Ik doe dat voor AV’56 en Prorunning. Op dinsdag probeer ik op de atletiekbaan te trainen. In de zomer doe ik op woensdag een fietstraining en in de winter op donderdag spinning bij Patrick Tolhoek. Op vrijdag interval met korte afstanden. Op zaterdag vaak een duurloop of fietsen.

Wat zijn voor jou de hoogtepunten uit je hardloopbestaan?

De sport op zich in combinatie met fit blijven en de omgang met leuke mensen.

Waren er ook dieptepunten?

Het recent overlijden van mijn vriend en sportmaatje Richard de Vlieger.

Heb je op hardloopgebied nog plannen voor de komende jaren?

Fit en actief blijven. Dit samen met mooie uitdagingen, zoals dit jaar deelname aan de Jungfraumarathon.

Wat vind je in het algemeen van het Zeeuwse hardlopen?

We leven in een prachtig gevarieerd trainingsgebied. Er is een groot aanbod van wedstrijden. Helaas zijn er weinig fanatieke sporters tussen 16 en 30 jaar.

Zou je veranderingen willen?

Voor mijn doelgroep “de fanatieke recreant” is alles ruimschoots aanwezig.  

Wat wil je verder nog kwijt over hardlopen?

Ik ben de laatste jaren met mijn gezin en Jan de Wilde en Hans Verhaagen actief in Prorunning. Wij verzorgen trainingen en schema’s. Ook in de duurlopen in aanloop naar de Kustmarathon en de voorjaarsmarathons heb ik een actieve rol. Ik hoop nog jaren in goede gezondheid te kunnen blijven lopen.

Geen Commentaar

Geef Commentaar