Blog

10 VRAGEN AAN NIKKI DE KONING

Deze keer laten we een junior aan het woord. Nikki komt uit in de categorie U 16. De vorige kandidaten in deze rubriek waren allemaal minimaal 40 plus en dan is het ook eens goed om te horen wat jonge lopers van onze sport vinden en hoe ze dat beleven. Op de foto zie je Nikki met startnummer 23 achter haar zus tijdens hun eerste wedstrijdje. 

Stel jezelf even voor aan de lezers.

Hoi! Ik ben Nikki en ik ben 14 jaar oud. Ik ben de dochter van Martijn en Esther de Koning. Ik woon in Heinkenszand, loop in team Zeeland Running en train bij AV’56 in de categorie U16. Mijn favoriete onderdeel is mila (midden, lange afstand)

Wanneer ben je begonnen met hardlopen en hoe ging het verder?

Ik ben lid van AV’56 sinds 2018, maar liep daarvoor al verschillende wedstrijdjes. Mijn allereerste hardloopwedstrijd was in het Erasmus bos, in 2016. Daarna liep ik vaker hardloopwedstrijden, vaak ook samen met mijn zus Meike, die inmiddels gestopt is. Sinds 2018 ben ik dus op de baan begonnen met lopen en maakte al snel een hoop vriendinnen.

Wat zijn je persoonlijke records?

600 meter in 1.55,70 – 2023

800 meter in 2.42,19 – 2023

1000 meter in 3.24,1 – 2023

1500 meter in 5.26,9 – 2024

Engelse mijl op de weg in 6.08 – 2023 (tijdens JARO Jubileum mijl, ZR U16, U18, U20)

3000 meter in 12.07 – 2023

Hoe ziet je training er globaal uit?

Ik heb op maandag en donderdag mila training op de baan. Verder heb ik op woensdag een algemene training, waarbij we verschillende onderdelen trainen. Verder loop ik voor mezelf ook regelmatig en heb ik natuurlijk af en toe een wedstrijd.

Wat zijn voor jou de hoogtepunten uit je hardloopbestaan?

Mijn allermooiste ervaring was voor mij toch echt de 5 kilometer Ladiesrun van de Kustmarathon waar ik verrassend derde werd. Het was de tweede keer dat ik deze afstand liep. Het parcours is natuurlijk al geweldig, maar de sfeer maakt het helemaal perfect. Het is natuurlijk een groot evenement met veel deelnemers en daardoor is er heel veel publiek dat je enthousiast aanmoedigt. Verder vind ik de cross competitie ook elk jaar super leuk.

Waren er ook dieptepunten?

Ik heb al jaren last van mijn knieën. Dit is erg vervelend, omdat het vaak terug blijft komen. Het is waarschijnlijk een combinatie van overbelasting en dat ik nog in de groei zit. Altijd jammer als je een wedstrijd moet overslaan doordat je geblesseerd bent…

Heb je op hardloopgebied nog plannen voor de komende jaren?

Jazeker! Ten eerste wil ik ervoor zorgen dat mijn loophouding verbeterd. Verder hoop ik ook dit jaar de 5 kilometer Ladiesrun weer te lopen en later de Kustmarathon natuurlijk! Ook hoop ik eind dit jaar het NK cross te lopen. 

Wat vind je in het algemeen van het Zeeuwse hardlopen?

Ik vind het erg leuk, omdat er bijna elke week wel een plek is om te rennen. Ook vind ik de sfeer erg leuk.

Zou je veranderingen willen?

Ik vind dat er soms weinig keus is in afstanden voor kinderen rond mijn leeftijd (12-16 jaar). Het gebeurt regelmatig dat er een wedstrijd is waar er een jeugdwedstrijd is (waar ik net te oud voor ben), en een afstand die nog net te ver is om te lopen. Het zou leuk zijn als er op deze wedstrijden ook een afstand komt voor jongeren, zoals afstanden van 2 tot 4 kilometer. 

Wat wil je verder nog kwijt over hardlopen?

The faster you run, the sooner you’re done

Geen Commentaar

Geef Commentaar