Blog

10 VRAGEN AAN MARTIJN VAN DER DOES

Op voorspraak van Berry Simonse deze keer Martijn van der Does. Hij liep vorige week een supertrail over 160 km en is ondertussen 5 dagen na UTVV Slovenië weer terug in Nederland met alleen nog 2 pijnlijke grote tenen. Verder gaat het prima met zijn herstel. Geen spierpijn meer of ellendige blessures aan overgehouden gelukkig. Op de foto zie je Martijn tijdens een uurloop in het parkje langs de Elvis Presleylaan.

Stel jezelf even voor aan de lezers.

Ik ben Martijn van der Does, 41 jaar en woonachtig in Kapelle en werk ondertussen al 20 jaar bij Kotra Yerseke. Leuk dat Berry mijn naam heeft genoemd

Wanneer begon je met hardlopen en hoe ging het verder.

In 2014 heb ik mijn huidige vriendin Dana leren kennen en die liep bij loopschool Wim Akkermans in Vught. Zo ben ik met hardlopen in aanraking gekomen. Na 1 jaar daar sporadisch te hebben gelopen tot 2015. In september 2020 gestopt met roken en weer het lopen opgepakt in november 2020. De loopjes zijn een beetje uit de hand gelopen nadien. 

Wat zijn je persoonlijke records.

1 mijl — 5.04

5 km — 18.15

10km — 38.21

21.1km — 1.24.23

42.2 km — 2.59.27

Hoe ziet je training er globaal uit.

Ik train tussen de 70 en 100 km per week en probeer altijd 300 km per maand te lopen. Laatste jaar veel op duurlopen getraind i.v.m. lange  wedstrijden

Wat zijn je hardloophoogtepunten.

Ik kijk graag terug naar marathon Rotterdam 2022 waar ik mijn PR heb gelopen 2.59.27

Daarnaast mijn 2 Ultra lopen in Chianti Italië 100km en UTVV in Slovenië 2024 160 km.

Waren er ook dieptepunten.

Ik loop nog niet zo heel lang en gelukkig blessurevrij kunnen blijven, maar de laatste 2 maanden van het jaar nooit de motivatie kunnen vinden om te blijven gaan. Misschien kan ik hier nog iets aan verbeteren.

Hardloopplannen voor de aankomende jaren.

Ik wil nog graag een Sub 3 poging doen op de Marathon in het buitenland en verder reizen en lopen combineren om het plezier erin te houden. Misschien in de toekomst nog eens een mooie stage run doen.

Wat vind je van het Zeeuwse hardlopen.

Ik vind dat we een aantal mooie evenementen hebben in Zeeland, gevarieerd in afstand en ondergrond. Ook de inzet van vrijwilligers om je voor te bereiden op wedstrijden voor bv Kustmarathon of Rotterdam voor ieder niveau is mooi om te zien. Het gemoedelijke na de wedstrijdjes, ons kent ons.

Zou je veranderingen willen.

Voor mezelf mis ik op de zondag echt een groep voor snelheidstrainingen in groepsverband aan de kant van Goes/Reimerswaal

Wat wil je verder nog kwijt over het hardlopen.

Dat we rustig door blijven lopen, ieder op zijn eigen manier of tempo. Blessurevrij blijven en elkaar aanmoedigen naar elkaars doel. Het is niet aan mij om nu al iets beter te weten na zo’n korte periode van hardlopen.

Geen Commentaar

Geef Commentaar