Blog

DE UURLOOP OP DE STELLEPLAS

Een week van te voren nam ik met gemengde gevoelens de beslissing om de organisatie van deze uurloop verder te zetten. Ik kon eigenlijk niet anders, want op dat moment waren er 17 aanmeldingen. Na het niet doorgaan van het hardloopomnium eind april had ik gesteld dat er een week voor de uurloop minimaal 15 aanmeldingen moesten zijn en dat ik het anders voortijdig zou afblazen.

Maar dan is het toch een complete week afwachten of er nog aanmeldingen bijkomen of in het slechtste geval of er afmeldingen zijn. De teller bleef 2 dagen op 17 staan en de twijfel sloeg opnieuw toe. Een week eerder had ik er al vrede mee dat het niet door zou gaan. Het heilige vuur is een beetje weg. De leeftijd zullen we maar denken.

Gelukkig sloeg het op dinsdag een beetje om. Twee nieuwe aanmeldingen gaven weer energie. ’s Middags alvast 25 prijsjes gekocht en begonnen met de registratielijsten. En toen er in de resterende dagen nog 9 aanmeldingen kwamen, wist ik dat het een leuke wedstrijd kon worden.

Iedereen kwam opdagen en zodoende waren we met 28 hardlopers. De wedstrijd zelf werd in redelijke weersomstandigheden gelopen, want de regen maakte plaats voor de zon. Van de gemeente Borsele konden we via Martijn de Koning gebruik maken van een watertankje van 20 liter, zodat er bij warm weer voldoende drinken was. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Na 1 ronde rond de plas lag het team van Patrick Onderdijk en de pas 12 jarige Jesse Saman duidelijk op kop, gevolgd door de sololopers Marijn Traas, Martijn de Koning en Thijs Lampio. Bij de dames liep Esther de Koning aan de leiding. Zij was lange tijd in het gezelschap van Ralph van Hertum, maar in de laatste ronden nam ze nog behoorlijk afstand en met 10 ronden had ze een ronde voorsprong op de volgende dame. En werd ze 5e overall.

Martijn de Koning liep na ongeveer 30 minuten steeds verder weg van zijn medekoplopers en kwam net als het overall winnende duo Patrick en Jesse tot 11 ronden. Thijs Lampio en Marijn Traas werden bij de mannen 2e en 3e met 10 ronden. Ook de trio’s de Pooter en  Schaapies haalden 10 ronden.

De winnaars kregen deze keer een mooie fietstas. Overigens hadden alle deelnemers bij het afhalen van hun startnummer al een beker gekregen. Een beker om uit te drinken wel te verstaan. En daarna was er nog een verloting op startnummer met voldoende prijzen, zodat iedereen met minstens 2 cadeautjes naar huis ging.

Toch is 28 deelnemers niet echt veel en kan ik stellen dat de JARO organisaties in 2024 geen echt succes zijn. Zodoende heb ik besloten om alle andere geplande uurlopen voor dit jaar niet meer te organiseren. Of dit het einde is van de JARO try outs zal de toekomst uitwijzen. Misschien probeer ik het nog een keer met een alternatief crosscircuit in december, want dat was in 2023 wel succesvol.

Maar dat kan alleen op parcoursen waar ik niet veel werk aan heb, zoals in het Poelbos. Bij de andere parcoursen ben ik te lang bezig met uitzetten en dat lukt op den duur niet meer. Een vast circuit waar alles kan blijven staan, zou ideaal zijn. Maar waar vind je dat?

Helemaal verdwijnen uit de atletiek en het hardlopen doe ik zeker nog niet. Op mijn website www.dehardlooprebel.nl zal ik nog regelmatig stukjes zetten en soms kom ik nog in actie als werper. Het hardlopen gaat ook langzaam iets beter, dus wie weet. Foto Cees Hoogesteger: jong en oud loopt mee in de uurloop.

UITSLAG STELLEPLASUURLOOP OP 20 MEI 2024 IN HEINKENSZAND

1 uur hardlopen op een ronde van 1300 meter.

RANG NAAM V/M CLUB OF WOONPLAATS RONDEN
1 team Patrick en Jesse M Serooskerke/Gapinge 11 ronden
2 Martijn de Koning M AV’56 11 ronden
3 Thijs Lampio M Loopgroep Zeeland 10 ronden
4 Marijn Traas M AV’56 10 ronden
5 Esther de Koning V AV’56 10 ronden
6 team de Pooter M/V Middelburg 10 ronden
7 team Schaapies V/M Kortgene 10 ronden
8 Ralph van Hertum M Goes 10 ronden
9 René Goetheer M AV’56 9 ronden
10 Marco Olivier M Serooskerke 9 ronden
11 team Panggabean M/V Heinkenszand 9 ronden
12 Corien Nieuwenhuize – Overduin V AV’56 9 ronden
13 John Guequierre M Dynamica 8 ronden
14 Niek van Belzen M Arnemuiden 8 ronden
15 Henk de Kiewit M Kapelle 8 ronden
16 Arthur Stijns M Dynamica 8 ronden
17 Kobus Botman M Dynamica 8 ronden
18 Mariëlle Simonse V AV’56 8 ronden
19 Chris de Koe M Goes 8 ronden
20 Theo Kootstra M Waarde 6 ronden
21 Chiel Sinke M Krabbendijke 5 ronden
         

1 Comment

  • Henk on mei 21, 2024

    Hoi Jan,

    Dank je wel weer voor de organisatie. Ik vond het een geslaagde middag.

Geef Commentaar