Blog

TWEEDE BAANWEDSTRIJD GOES MET VEELBELOVENDE 10000 METER

Vrijdag a.s. 24 mei wordt voor de 2e keer deze maand een atletiekwedstrijd georganiseerd op de baan in Goes. In tegenstelling tot de wedstrijd op 8 mei zijn er nu hoofdzakelijk technische nummers. Zo kom ik in actie bij het speerwerpen en discuswerpen. Niet dat ik daar goed in ben, maar zo kan ik op mijn leeftijd en met het probleem aan mijn linkerbeen toch meedoen aan een wedstrijdje.

Er is op deze avond verder kogelstoten, verspringen en hoogspringen en op al deze technische nummers mogen atleten meedoen van de categorie U 14 t/m masters 80. Vijf uur voor het sluiten van de inschrijving ( tot uiterlijk woensdag 22 mei 18.00 uur ) zijn er 104 deelnemers, waarvan de helft junioren.

Van de aangemelde senioren en masters staat het grootste deel ingeschreven voor de 10000 meter, het enigste loopnummer op deze avond. Zeker 36 hardlopers gaan zich wagen aan de 25 ronden op de baan en dat betekent hoogstwaarschijnlijk 2 series op sterkte. De 1e serie met allemaal lopers die boven de 40 minuten lopen over deze afstand om 19.00 uur. Hier lopen ook de sterkste vrouwen mee en op papier zijn Mirona van de Vrie en Suzanne van Elsacker de sterksten. Of ze onder de 41.08 minuten kunnen lopen en zodoende een premie verdienen, blijft even afwachten.

Een kleine 20 mannen kunnen een tijd lopen tussen de 31.30 en 37 minuten en op die manier verdienen ze allemaal een premie. De ene iets meer dan de andere, maar zo krijg je wel een veld dat elkaar kan opzwepen naar goede tijden. Eigenlijk moeten atleten zelf beseffen dat je met sterke deelname en lopen tegen elkaar in eigen provincie sowieso een betere hardloper wordt. Ook zonder premies, maar als stimulans kan het blijkbaar helpen.

Deze serie zal omstreeks 20.10 uur van start gaan en op papier zijn Patrick de Vos, Bereket Petersen en Mike Suurmond de snelsten. Welk bedrag ze aan het eind van hun 25 ronden incasseren is nog even koffiedik kijken. Als “kenner” denk ik dat Patrick zeker onder de 33 minuten zal lopen en zo € 100, – opstrijkt, maar of Bereket en Mike dat ook halen, is afwachten. Daarachter een mooie groep voor een tijd onder de 35 minuten en € 50,-: Zerezgi Kidane, Peter Biewenga, Erik Jansen, Kevin Bogaert, Jesse Meijer en misschien nog wel een paar en dan nog een tiental die onder mijn tijd van 37.08 minuten uit 1974 kunnen blijven voor € 30,-.

En wie weet welke toppers er vanmiddag nog inschrijven. Een paar jongens van Gonzalez RT, zoals Danny Huibregtse, moeten toch ook rond de 33 minuten kunnen lopen. En ook de volgens eigen zeggen bijna op pensioen zijnde en nauwelijks trainende Tim van de Broeke moet dat nog kunnen. Jammer dat de iets snellere dames uit de provincie geen belangstelling hebben. Of zijn er geen Zeeuwse dames meer, die een sub 40 minuten 10 km in de benen hebben?

“Waarom alleen premies voor de 10 km en niet voor de andere nummers?” Heel eenvoudig. Van hardlopen weet ik iets af en kan ik prestaties op waarde schatten. Bij de technische nummers kan ik dat niet en daar heb ik ook niet zoveel mee. Toch heb ik voor de sprint en technische nummers ook waardering en van mijn sponsoring kunnen deze atleten bij de volgende baanwedstrijd ook profiteren. Op 5 juli is er Goes on Track met 100, 200, 800 en 5000 meter, alsmede verspringen, kogelstoten en speerwerpen. Bij al deze nummers zijn geldprijzen te verdienen voor de nummers 1, 2 en 3. Verder premies voor een bepaalde prestaties en voor het verbeteren van een baanrecord. Er is ook nog een 1000 meter voor jeugd t/m 16 jaar zonder geldprijzen. Details weet ik nog niet, maar inschrijven voor deze wedstrijd kan al via www.atletiek.nu/wedstrijd/main/40140. Foto: je bent er bijna.

Geen Commentaar

Geef Commentaar