Blog

VEEL MOOIE WEDSTRIJDEN OP KOMST

Juli was traditioneel de maand van het stratenloopcircuit: dit jaar 5 wedstrijden op woensdagavonden vanaf 3 juli in Zoutelande, Yerseke, Westkapelle, Haamstede en als afsluiter de Boulevardloop in Vlissingen. Een jaar of 15 geleden maakte ook Domburg deel uit van dit circuit, maar die wedstrijd bestaat niet meer en zodoende kwam Yerseke erbij. Nu maakt dat allemaal niets meer uit, want het stratenloopcircuit bestaat ook niet meer.

Correctie: de wedstrijden worden nog steeds gehouden, maar er is geen klassement meer aan verbonden. Daarvoor is bij de hardlopers blijkbaar geen belangstelling meer! Of kwam het door het m.i. rare reglement dat je je voor het complete circuit moest aanmelden om in aanmerking te komen voor de punten. In de tijd dat ik nog meedeed ( en ik heb veel jaren meegedaan ) bestond dat niet en kreeg iedereen punten. Bij de Zeeuwse crosscompetitie maken ze dezelfde “fout” en daar wordt de animo ook elk jaar minder, m.a.w. hoe lang houdt dat nog stand?

De charme van de wedstrijden van het voormalige stratenloopcircuit waren de relatief korte ronden door het centrum. In Domburg waren het in het begin liefst 8 ronden van ongeveer 1200 meter en zodoende altijd overal publiek. Alleen Haamstede was een uitzondering met een ronde van ruim 3 km met een behoorlijk lang fietspad buitenaf. Nu zien we dit ook bij de andere wedstrijden: ronden van ruim 3 km en gedeeltelijk of helemaal buiten het centrum. Waarschijnlijk nodig om gedoe met gedubbelde lopers te voorkomen. Alleen de Boulevardloop behield zijn oorspronkelijke parcours.

Toch blijven het aantrekkelijke wedstrijden om mee te doen. Ook als je van plan bent om in oktober een marathon te lopen. Velen kiezen vanaf half juli al voor de lange langzame duurlopen en ik blijf dat een verkeerde keuze vinden. Een paar van deze duurlopen hebben vooral zin voor hardlopers, die veel sneller kunnen lopen dan dat tempo. Hardlopers die bij deze duurlopen echter elke keer tegen hun limiet aanlopen, slopen zichzelf in de voorronde. Verbeter je basissnelheid d.m.v. de wedstrijdjes en doe dan liever een paar keer mee met de MRT trainingen eind augustus en september ( later meer hierover ).

Parallel met deze stratenlopen zijn er de zomerlopen van AV de Wielingen op dinsdagavonden. Andere interessante wedstrijden in de zomer zijn Goes on Track op 5 juli met een 5000 meter, de 15 km in Wolphaartsdijk op 10 augustus, de halve marathon in Westenschouwen op 24 augustus en de FysioKapelleloop op 30 augustus. Voor de meeste van deze wedstrijden in juli en augustus kun je al inschrijven. Foto AV’56: de Sportvissersloop in Yerseke.

Geen Commentaar

Geef Commentaar