Blog

HET KOMT GOED MET GOES ON TRACK

Lange tijd vreesde ik dat de 7e Goes on Track zou uitdraaien op een zeeperd. Gelukkig is het tij de laatste week gekeerd. Dat komt niet door mijn geklaag, maar is de verdienste van het comité o.l.v. Franklin van Anrooij. Zij hebben diverse goede atleten aangetrokken om er wederom een topwedstrijd van te maken. Een overzicht.

Op de 100 en 200 meter hebben we bij de mannen  Daniljo Vriendwijk, Cedrych van de Graaff, August van de Weijer en Keenan Blake, die goed zijn voor tijden ruim onder de 11 seconden over 100 meter en tussen 21.00 en 21.50 seconden over 200 meter. De beste Zeeuw Aaron Schott heeft dus geduchte tegenstand en zal zich moeten overtreffen. Bij de vrouwen is Lianne van Krieken de grootste kanshebsters met Bente de Jager en Aila Derkx op gepaste afstand. Bij alle sprintnummers komt een baanrecord in zicht.

Op de 800 meter helaas weinig vrouwen en in die categorie ook geen vooruitzicht op goede tijden. Bij de mannen wel, want met 5 lopers die onder de 2 minuten kunnen lopen, kan er een aanval gedaan worden op het baanrecord van Tommy Staal. De Zeeuwen Koen Steenblok en Ivar Engels kunnen profiteren en hun p.r. verbeteren.

Bij de 5000 meter behoorlijk veel deelnemers. Er zal dus in minstens 2 series gelopen worden. Onze eigen Patrick de Vos gaat proberen om met behulp van haas Tim van de Broeke zijn p.r. te verbeteren en rond de 14.30 minuten uit te komen. Toch zal hij daarmee waarschijnlijk niet winnen. Mebrathu Werkineh Kiros, de atleet uit Ethiopië die vorig jaar een tijdje bij AV’56 trainde, liep recent 14.31 minuten, maar heeft al 13.37 minuten achter zijn naam staan. Het baanrecord staat op 14.16.5 min van John Vermeule. Bij de vrouwen lijkt Eline Dalemans met in de eerste ronden nog tegenstand van Jolien Dennis te gaan winnen en hier is een baanrecord zeker mogelijk.

Bij de werpnummers is het moeilijk om kandidaat winnaars te noemen. Er staan bij het kogelstoten hoofdzakelijk junioren en masters op de lijst en die stoten voor een deel met andere gewichten dan de gebruikelijke 4 kg bij de vrouwen en 7,26 kg bij de mannen. Dat is wel een vereiste om voor de geldprijzen en premies in aanmerking te komen. Bij het speerwerpen zijn wel werpers die het gewenste gewicht een eind ver kunnen smijten. Bij de mannen Robbert Maas en Raf Baerveldt met worpen rond de 60 meter en bij de vrouwen Jolie Baerveldt, Danara Sloppers en Wiep van der Mark die ruim 50 meter kunnen halen.

Het verspringen is helaas nog niet zo goed bezet. Bij de mannen 1 deelnemer en bij de vrouwen alleen Lianne van Krieken en Glenke Antonia. Beide dames zijn wel goede springers met prestaties rond de 6 meter. De 1000 meter voor de jeugd tot 16 jaar is met 16 deelnemers een leuke opwarmer voor het hoofdprogramma dat om 19.00 uur begint. Dat ik liever ruim het dubbele aantal deelnemertjes had gezien moge blijken uit mijn verhaal over sponsoring eerder deze week.

Alles bij elkaar toch een leuke deelname en hopelijk komen er deze week nog sterke atleten bij. En dan vooral op verspringen, 800 en 5000 meter bij de dames en wat mij betreft ook nog een tiental Zeeuwen op alle nummers. Deze wedstrijd is er toch ook om in de eigen regio aan een goed bezette wedstrijd mee te doen. Grijp die kans dan en schrijf je in. Het kan nog tot woensdag 3 juli 12.00 uur. Het comité liet mij weten dat o.a. Ronell Rosier ( dochter van Nellie Ccoman en een p.r. van 11.97 ), speerwerpster Ilse Knijnenburg en verspringer Justin Sluijter 7.54 meter zo goed als zeker zijn, maar ze staan nog niet op de inschrijflijst.

Wat rest is goed weer, een aansluitend tijdschema en atleten in topvorm. Dan wordt het wederom een topavond. Foto AV’56: Mebrathu Werkineh Kiros tijdens de JARO uurloop in het Kapelsebos.

Geen Commentaar

Geef Commentaar