Blog

GEEN BERICHT IS GOED BERICHT

Op mijn melding aan de gemeente Goes om op 3 augustus a.s. de 2e JARO STRATENMIJL te organiseren op de skeelerbaan in Goes – Zuid heb ik na 10 werkdagen geen tegenbericht ontvangen. Dat betekent dat alles kan doorgaan. In dit geval is dus geen bericht een goed bericht. Ook de EHBO heeft toegezegd om aanwezig te zijn.

Vorig jaar ging deze wedstrijd door onder de naam JARO JUBILEUMMIJL. Ik wilde nog een wedstrijdje lopen om te kunnen zeggen dat ik gedurende 60 jaar sinds 1964 elk jaar aan minstens 1 wedstrijd had deelgenomen. Helaas moest ik me beperken tot de afvalrace, omdat de problemen met mijn been al te groot waren om nog 1 mijl hardlopend af te leggen. Later dat jaar heb ik nog wel aan een baanwedstrijd meegedaan ( kogel – discus – 100 meter ), zodat het jubileum van die 60 jaar toch werd bereikt.

Waarom dit jaar weer een stratenmijl? Eigenlijk was ik dat helemaal niet van plan. Er waren echter mensen die vroegen of ik deze zomer niet zoiets als de BIG 10 kon organiseren. Zelf zit ik dan eerder te denken aan een BIG 5 ( zie verhaal BIG 5 of de Hrôte vuuf van Hoes van 2 mei ) met premies voor bepaalde prestaties. Het vinden van een geschikt parcours en dan bedoel ik vlak, goed asfalt, niet te veel bochten, breed genoeg en voldoen aan de eisen voor een klein evenement, valt helaas niet mee. Voorlopig heb ik dat even op de lange baan geschoven, hoewel ik al een concept gemaakt had voor 3 augustus.

Daarom op deze datum weer de mijl om nog meer hardlopers de kans te geven om een record te verbeteren of te vestigen over deze klassieke afstand, maar dan op de weg. Ook hier heb ik een verhaal over geschreven op deze site ( 18 juni ). Vorig jaar waren er 31 deelnemers en dat leverde liefst 8 nieuwe Zeeuwse records en de nodige clubrecords op. Bij sommige categorieën zijn de records echter nog steeds vacant. De skeelerbaan voldoet aan alle hierboven genoemde eisen, dus daarom opnieuw een stratenmijl. Op deze baan is een mijl ( 1609.35 meter ) 4 ronden van 365 meter en een aanloop van 149,35 meter. De coördinator van de Zeeuwse ranglijsten en records is zelf aanwezig en zodoende zijn we zeker dat alle nieuwe records correct verwerkt zullen worden.

De wedstrijd begint om 19.00 uur. Bij voldoende deelname zijn er meerdere series. Op sterkte, maar ook speciaal voor alle masters 65 plus en voor de jeugd t/m 13 jaar. De deelname is gratis en iedereen krijgt een aardigheidje. Voor de snelsten zijn er afhankelijk van de deelname extra prijzen. Voor het verbeteren van de absolute records 5.04.6 minuten bij de vrouwen en 4.18.0 minuten bij de mannen is er een premie van € 100,-.

Na de series van de mijl is er nog een afvalrace over maximaal 20 minuten. Hier mag ( hoeft niet ) iedereen aan meedoen. Bij de afvalrace is het de bedoeling om zo lang mogelijk niet gedubbeld te worden en wint degene die overblijft. Wie gedubbeld wordt, maakt de ronde af en wordt geklasseerd. Als er na ongeveer 18 minuten nog meer lopers in dezelfde ronde zijn, krijgen ze de laatste ronde en telt de aankomst. Ook hier prijzen.

Inschrijven tot uiterlijk 31 juli via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, leeftijd, club of woonplaats en een richttijd. Je krijgt dan op 1 augustus een mail met alle details. Er zijn momenteel 8 aanmeldingen en bij elke inschrijving denk ik “Wel een bericht is pas een goed bericht”. Foto AV’56: Groep loopsters tijdens de JARO mijl in 2023.   

Geen Commentaar

Geef Commentaar