Blog

LAATSTE STAND VAN ZAKEN GOES ON TRACK

Op de laatste dag om in te schrijven ( kan nog tot woensdag 3 juli 18.00 uur ) ziet het deelnemersveld er op de meeste nummers veelbelovend uit. In totaal zijn er nu 137 inschrijvingen, maar een deel van deze atleten doet wel aan 2 onderdelen mee.

Het programma begint om 18.40 uur met een 1000 meter voor de jeugd. Hier zijn 2 series voorzien: één voor de meisjes en één voor de jongens. Behalve Zeeuwse jeugd komen er ook Belgische en jongeren uit andere delen van Nederland aan de start.

Op de 100 meter zijn er bij de mannen 6 atleten die een tijd onder de 11 seconden kunnen lopen. Bij de vrouwen is er 1 loopster die al 11.73 seconden heeft staan en nog eens 6 met tijden onder de 13 seconden. Veel van deze sprinters doen ook mee aan de 200 meter en dan kunnen we bij de mannen tijden verwachten onder de 22 seconden en bij de vrouwen onder de 25 seconden. De Zeeuwse inbreng is helaas niet zo groot, maar misschien komt dat nog.

Op de 800 meter is er wel Zeeuwse deelname. Bij de mannen kunnen Koen Steenblok, Ivar Engels en Jasper Zuidhof profiteren van sterke tegenstand om hun p.r. te verbeteren. Van de aangemelde lopers hebben er 5 een tijd onder de 2 minuten in de benen. Bij de vrouwen is de deelname iets minder. Waarom staat het talent Felien Wibbelink, goed voor 2.11.99 minuten, niet aan de start in eigen provincie? Nu zal het gaan tussen Mariska Tjeerdsma en de zussen Dorethé en Bowien Schletterer.

Veel belangstelling voor de 5000 meter met nu al bijna 40 deelnemers. Toch mis ik nog veel lopers en dan vooral zij die in staat zijn tussen de 15 en 16 minuten te lopen en wel meededen aan de 10000 meter in mei. Nu is het gat met de deelnemende toppers met tijden rond de 14.30 minuten en de volgende te groot. Voor tijden onder de 14.30 minuten zijn er bovendien extra premies van 100 euro en dan is het jammer dat de sterkste lopers uit de regio die dat kunnen niet meedoen. Als de winnaar onder het baanrecord van John Vermeule ( 14.16.5 minuten ) blijft, verdient hij liefst € 300,- en dat binnen een kwartier.

Ik zie dat het tijdschema nu uitgaat van 3 series. Net als bij de vorige edities is er voor de dames een aparte race. Eline Dalemans, meervoudige Belgisch kampioene op de 3000 meter steeple chase, is de topfavoriet en kan onder de 17 minuten lopen. Een andere Belgische Jolien Dennis zal zeker ruim onder de 18 minuten finishen en dan is de afstand tot de op papier beste Zeeuwse loopster eigenlijk te groot. Waarom doen de betere Zeeuwse loopsters niet mee? Juist van dit soort wedstrijden word je een betere loper.

Bij het kogelstoten doen er hoofdzakelijk junioren en masters mee en is een voorspelling moeilijk. Alleen de laatste plaats en de minste afstand staan vast!!! Bij het verspringen relatief weinig deelnemers, maar wel kwaliteit: 3 mannen boven de 7 meter en 4 vrouwen rond de 6 meter. Tot slot het speerwerpen waar met 24 deelnemers veel animo is. Bij de vrouwen 3 atletes die 50 meter kunnen werpen en dat zou een nieuw baanrecord betekenen.

Al met al een mooie bezetting, maar sommige nummers kunnen nog wel aanvulling gebruiken en dan bedoel ik vooral met Zeeuwse atleten. Zo’n wedstrijd is er niet alleen voor nationale toppers. Het moet vooral een stimulans zijn voor atleten uit de regio. Foto AV’56: helaas weinig verspringers, maar wel kwaliteit.

Geen Commentaar

Geef Commentaar