Blog

PRIMA ATLETIEKAVOND BIJ GOES ON TRACK

De 7e Goes on Track op vrijdag 5 juli was een groot succes. Een kleine 150 atleten kwamen naar de atletiekbaan in Goes om daar te strijden over 100, 200, 800, 1000 en 5000 meter, alsmede het kogelstoten, speerwerpen en verspringen. Alle uitslagen en foto’s staan op de website van AV’56, maar ik wil er toch een paar uitlichten.

Op de 100 meter liepen bij de mannen 5 sprinters onder de 11 seconden. Op de 5000 meter zorgde de Belgische Eline Dalemans voor een verpulvering van het baanrecord. Ze liep in een solorace 16.04.15 minuten en dat leverde haar € 300,- op: 100 voor de overwinning, 100 voor het baanrecord en 100 voor een uitzonderlijke prestatie. Ook bij de mannen werd er op deze afstand snel gelopen. Mebrathu Werkineh Kiros kwam tot 14.27.89 minuten en de Duitser Yannik Erz deed daar met 14.36.88 minuten niet veel voor onder. In onze provincie bijna ongezien.

Ook op de technische nummers goede prestaties met een baanrecord speerwerpen vrouwen en sprongen in de verspringbak die we in Zeeland niet dikwijls zien. Overigens levert bij Goes on Track alleen het verbeteren van een absoluut baanrecord 100 euro op en niet bij baanrecords in de jeugd – en mastercategorieën. Dus voor mijn geweldige uithaal van 12.80 meter bij het speerwerpen heb ik terecht geen premie ontvangen.

Een geweldige atletiekavond met als pluspunten: Mooie deelname over de hele lijn gezien. Bovendien sterke prestaties door de winnaars en soms de top 3, 4 en 5. Een goed aansluitend tijdschema, zodat er geen vervelende hiaten tussen de loopnummers zaten. De inzet van 2 speakers, waarvan 1 bij de technische nummers, die elkaar goed aanvulden. Ruim voldoende jury en mooie aankleding van het terrein. Behoorlijk veel toeschouwers, die tot het laatst bleven.

Het kan natuurlijk altijd beter, maar die punten zijn dit jaar alleen voor de organisatie. Maar na 2 dagen kom ik wel tot een spijtige vaststelling. Het Zeeuwse baanseizoen zit er na Goes on Track eigenlijk al op, terwijl de zomer ( zeker gezien het weer ) nog moet beginnen. Op 24 augustus is er nog een sprintgala in Terneuzen en verder nog een paar competitiewedstrijden voor pupillen en clubkampioenschappen op 28 september. Hoe anders was dat in het verleden toen er in de zomer elke week een baanwedstrijd werd georganiseerd door de onlangs overleden Jan Broere van Zeeland Sport.

Vanaf nu hoofdzakelijk stratenlopen. Prima in aanloop naar de Kustmarathon, maar voor de atletiek in het algemeen vind ik het minder gunstig. Er is nog één alternatief of beter gezegd een combinatie van een stratenloop en een baanwedstrijd: de 2e  JARO stratenmijl op 3 augustus a.s. op de skeelerbaan in Goes – Zuid. Details elders op deze site. En dan kunnen we weer gaan denken aan het winterseizoen met misschien de nodige crossen. Ik ben al aan het werk en eerstdaags komt er een update m.b.t. een alternatief crosscircuit. Foto AV’56: Eline Dalemans verpulvert het baanrecord over 5000 meter.

Geen Commentaar

Geef Commentaar