Blog

UPDATE ALTERNATIEF JARO CROSSCIRCUIT

Op mijn laatste verhaal over een eventuele alternatieve crosscompetitie kwamen behoorlijk veel positieve reacties. Niet alleen de 6 reacties rechtstreeks onder het verhaal, maar ook via de mail liet men weten dat er belangstelling is. Toch ga ik nog geen overhaaste beslissing nemen over wel of niet doorgaan. Ik wacht zoals eerder aangekondigd tot september en ook de animo voor de 2e JARO stratenmijl op zaterdag 3 augustus zal meewegen in mijn besluit.  

Waar ik wel mee bezig ben, is het bekijken van de mogelijkheden. In eerste instantie sprak ik over 4 crossen op dezelfde locatie ( Stelleplas ) en dat is nog steeds een optie. Maar intussen heb ik ontdekt dat voor het organiseren van hardloopwedstrijden in bijvoorbeeld het Poelbos, het Kapelsebos en het Abbekindersebos alleen de toestemming nodig is van Staatsbosbeheer. En dat die procedure bovendien aanmerkelijk vereenvoudigd schijnt te zijn. Dat biedt nieuwe kansen om zo’n crosscircuit aantrekkelijker te maken.

Groot voordeel op de Stelleplas is de aanwezigheid van de brasserie, zodat we voor de uitgave van de startnummers en de prijsuitreiking binnen kunnen zitten. En een gezellige nazit is dan ook gegarandeerd. Bij de 3 crossen in 2023 kon dat niet. Hoe zit dat bij de andere locaties? Bij het Poelbos is niets, dus dan moeten we net als vorig jaar hopen op droog weer en gebruik maken van een partytent. Ook is het een relatief korte ronde van ongeveer 1000 meter. Deze locatie valt voor mij als eerste af als crossen op de andere locaties gemakkelijk te realiseren zijn.

In het Kapelsebos hebben we in het verleden al meer crossen gehouden en dan maakten we gebruik van het Racketcentrum. Daar is voldoende parkeergelegenheid. De ronde van ongeveer 1250 meter die ik op het oog heb, is dezelfde als bij de uurloop in 2023 en is ongeveer 700 meter lopen van het Racketcentrum. Start/finish komt dan op een andere plaats. In het Abbekindersebos ( ook wel Bos van de Toekomst genoemd ) tussen Kloetinge en Kapelle achter het ADRZ heb ik ook al een paar try outs georganiseerd. Op ongeveer 400 meter wandelen van het parcours is er een B&B annex theehuis. Ik kan informeren of we daar terecht kunnen en wees gerust ze verkopen meer dan alleen thee. Ook bij deze optie verplaats ik start/finish, maar de ronde van ongeveer 1300 meter blijft hetzelfde. Ik ga dat nu allemaal verder natrekken.

Hoe kan het 2E JARO CROSSCIRCUIT er dan uitzien?

Zaterdag 30 november: Sinterklaascross in het Poelbos of één van de andere locaties

Zondag 15 december: Kapellecross in het Kapelsebos

Zaterdag 21 december: Kerstcross in het Abbekindersebos

Zaterdag 28 december: Stelleplascross

Op zaterdag 7 december is Den Inkelcross voor de reguliere crosscompetitie en deze wedstrijd ga ik uiteraard niet in de weg zitten en op zaterdag 14 december is er de Pekelingerun in Aagtekerke en die concurrentie ga ik niet aan, vandaar mijn keuze voor de zondag. Maar nogmaals, niets staat vast en de deelname aan de stratenmijl, eventueel nieuwe reacties en de antwoorden van Staatsbosbeheer en de uitbaters van de horeca op de diverse locaties, zullen belangrijk zijn.

Het programma is voor elke cross in principe hetzelfde:

13.30 uur: teamcross duo’s of trio’s voor alle leeftijden over 30 minuten + ronde afmaken.

14.10 uur: solocross vanaf 14 jaar over bepaalde tijd ( 25 – 30 – 35 – 40 min. ) + ronde afmaken.

Bekijk voor meer details mijn verhalen van 31 mei en 22 juni. Wordt vervolgd. Foto AV’56: crossen is de basis voor fatsoenlijk hardlopen.

Geen Commentaar

Geef Commentaar