Blog

WAAROM REAGEERT MEN NIET OF BEN IK OUDERWETS.

Ik ben nu 74 jaar oud en niet alles gaat nog even soepel. Ik heb over mijn etalagebeen en mijn oogprobleem al eens iets laten weten op deze site en dat ik niet meer fatsoenlijk kan hardlopen vind ik moeilijk te verkroppen. Maar anderzijds kan ik veel dingen nog wel en zijn er genoeg mensen van mijn leeftijd en jonger, die veel grotere fysieke klachten hebben.

Geestelijk is er gelukkig nog niets aan de hand, hoewel sommigen daar misschien anders over denken. Ik denk en handel zo nu en dan als een 25 jarige. Ik ben nog net zo impulsief als vroeger en als ik het ergens niet mee eens ben, laat ik dat duidelijk weten. Niet om anderen bewust te kwetsen, maar in de hoop dat het verbetert.

Waar ik wel een probleem mee heb tegenwoordig, is de schijnbaar onverschillige houding van veel mensen. Als ik ergens afspreek om 13.00 uur sta ik daar om 12.55 uur of vroeger. Die vanzelfsprekendheid zie ik niet meer en dikwijls komt men dan om 13.10 uur of later. En dan heb ik het niet over een afspraak bij een arts of zoiets, want dat kan altijd uitlopen vanwege andere patiënten.

Ook het beantwoorden van vragen is voor velen blijkbaar een probleem. Of lezen ze hun mails niet? Gooiden de mensen voor het computertijdperk hun brieven ook ongeopend en dus ongelezen in de papierbak? Natuurlijk mag ik niet verwachten dat iedereen reageert op een algemene mededeling over een wedstrijd, maar als de mail gericht is aan een persoon of instantie verwacht ik een antwoord of een reactie. Die kreeg ik bijvoorbeeld nooit na mijn voorstel aan de VZA om de crosscompetitie te hervormen en te sponsoren.

Bij het organiseren van wedstrijdjes verzend ik ook regelmatig mails of een aanvraagformulier. Om toestemming te vragen bijvoorbeeld. Dit jaar was dat voor wedstrijdjes in Goes, op de Stelleplas in Heinkenszand en in het Abbekindersebos. Het gaat dan niet om uitgebreide vergunningen, maar om een melding van een zogenaamd klein evenement.

Bij de gemeente Goes is er een standaardprocedure voor het antwoord. Je krijgt bijna per omgaande een bericht dat de melding is ontvangen en als er binnen 10 werkdagen geen reactie volgt, is het akkoord. Kijk dat is tenminste duidelijk. Bij de gemeente Borsele krijg ik altijd vrij snel antwoord met toestemming. Bij de aanvraag voor de crossen in december zelfs na 2 dagen.

Bij Staatsbosbeheer ( SBB ) duurt het allemaal iets langer. Je vult het bewuste formulier in en stuurt dat met de bijlagen van de wedstrijd en het parcours in ieder geval 4 weken voor de wedstrijd naar de evenementenafdeling van SBB. Per omgaande komt er een automatisch antwoord met de mededeling dat er zo spoedig mogelijk contact wordt opgenomen door een medewerker. En dan begint helaas het lange wachten, terwijl er op hun website staat dat ze proberen om binnen die 4 weken uitsluitsel te geven.

De crossen voor 30 november en 15 december heb ik op 9 september aangevraagd en pas op 20 november kwam het bevrijdende antwoord. Misschien kunnen we met de regionale afdeling van SBB ook afspreken dat het akkoord is als er binnen een bepaalde periode niet gereageerd wordt. En dat we er niet moeten organiseren in de broedperiode weten we zelf wel.

Maar hardlopers laten het ook regelmatig afweten. Toen ik deze zomer een balletje opgooide over een mogelijk nieuwe editie van een JARO crosscircuit, kwamen er tientallen positieve reacties. Voor mij voldoende om het circuit nog een keer te organiseren. Nu puntje bij paaltje komt, valt de animo toch tegen ( zie andere berichten ) en laten sommige van die “positivo’s” niets meer van zich horen. Of komt dat nog? Foto AV’56: komen er nog wedstrijdjes in de bossen van SBB?   

Geen Commentaar

Geef Commentaar