MAGISCHE PLEISTERS EN PILLEN
Een pleister gebruiken we vooral om een wond af te dekken, maar tegenwoordig zijn er veel meer toepassingen. Veel sporters hebben ooit een neuspleister gebruikt, omdat ze dachten of hoopten dat ze dan meer zuurstof konden opnemen en zo hun prestaties zouden verbeteren. Wetenschappelijk is dat nooit bewezen, maar als je er in gelooft kan het ook helpen.
Bij mij werkte het in ieder geval niet, maar toch heb ik bijna altijd een voorraad van die neuspleisters liggen. Als mijn neus echt verstopt zit, heb ik de indruk dat ik met zo’n pleister op mijn neus rustiger slaap. Waarschijnlijk ook suggestie, maar ik ben er op dat moment mee geholpen.
Zo heb ik nog een paar van die middeltjes: pilletjes uit de homeopathie. Ook hiervan is niet wetenschappelijk vastgesteld dat ze helpen. Blijkbaar hangt dat ook van de gebruiker af, maar ik had baat bij de pilletjes of druppeltjes van Rhus Toxicodendron D 6 bij last aan mijn achillespezen. Wel in combinatie met ijsbehandelingen.
Soms heb ik last van een steenpuistje. Die ontstaat meestal op zogenaamde “schuurplekken”. Het veelvuldig dragen van een rugzak kan zoiets veroorzaken. Een steenpuist barst meestal vanzelf open en als de rommel eruit is, geneest dat weer. Door het slikken van Hepar Sulfur verschrompelt de puist en komt er heel weinig rommel uit. Ook het middel Silicea zet ik wel eens in, maar dat werkt minder goed. Of werkt dat bij mij minder goed, omdat ik er minder in geloof?
Terug naar de pleisters en tapes. Dat kinetape zijn nut bewezen heeft in de sportwereld is denk ik wel duidelijk. Maar wat voor pleisters zijn er nog en kunnen sporters daar iets mee? Er zijn o.a. pleisters om af te vallen, om van een verslaving af te raken, om het lichaam te ontgiften, maar heeft een sporter daar veel aan. Met een pleister die allerlei functies in het lichaam meet, kunnen ze misschien al iets meer. Maar van die pleister op zich ga je vast en zeker niet sneller lopen of fietsen.
Dat zou wel het geval zijn met de NutriTape, een pleister die er 20 uur voor zorgt dat je tijdens en na een wedstrijd voorzien wordt van essentiële voedingsstoffen en de vitamines B 1 en B 5. De stoffen worden opgenomen via de huid en komen zo bij de spieren terecht. Zo presteer je beter, je krijgt minder snel kramp, je maagdarmstelsel wordt niet op de proef gesteld en je herstelt beter. Klinkt veelbelovend, maar zijn er dan geen nadelen?
De prijs misschien. Voor een verpakking met 2 pleisters betaal je € 14,95. Voor een dubbele verpakking € 24,95, maar hardlopers hebben per wedstrijd zeker 2 pleisters nodig. Het advies is namelijk om op de spieren, die het meest gebruikt worden, een pleister te plakken. Nu ben ik al 60 jaar hardloper, maar welke spieren gebruik ik eigenlijk het meest. In neem aan die van de benen, maar zijn het dan die van de kuiten, dijen of hamstrings? Of heb je misschien per sessie 6 pleisters nodig. Dan wordt het een dure wedstrijd.
Is dit dan geen doping? Nee, de fabrikant heeft een certificaat ontvangen dat het geen doping is, dus wie geld genoeg heeft kan het bestellen en bij de volgende marathon gebruiken!!! Nu zie ik een heleboel hardlopers denken: “Het is vandaag 1 april en Jan Roose probeert ons voor de gek te houden”. Toch is dit niet zo. Ik kreeg het artikel van een andere hardloper en je kunt dat via deze link bekijken https://www.overvoedingengezondheid.nl/is-nutritape-zinvol-voor-sporters/
Geen Commentaar